Direktlänk till inlägg 14 augusti 2014

Filodegsrullar med tzatziki

Av Carina Andersson - 14 augusti 2014 21:14

  

Filodegsrullar med tzatziki


4 portioner


Ingredienser:

Filodegsrullar

  • 270 g filodeg
  • 150 g fetaost
  • 1/2 kruka persilja
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 port ris eller annat gryn

Tzatziki

  • 1/2 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • peppar

Sallad

  • 1/2 knippe rädisor
  • 1/2 gurka
  • 1 grill bifftomat
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  • Tina filodegen.
  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Filodegsrullar: Smula fetaosten och grovhacka persiljan. Blanda det med färs, pressad vitlök, salt och peppar.
  • Smält smöret. Gör två rullar. Till varje rulle går det åt tre ark filodeg. Lägg ut tre ark på varandra på en plåt med bakplåtspapper.
  • Fördela hälften av fyllningen mitt på längsta sidan av filodegen. Vik degen över fyllningen från varje långsida. Vänd skarven nedåt. Pensla rullarna med matfettet.
  • Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tzatziki: Riv gurkan och blanda med saltet, låt stå 2 minuter och pressa sedan ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaka av med peppar.
  • Sallad: Skär rädisor, gurka och tomaten i bitar. Skala och skiva löken. Blanda grönsakerna med vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
  • Skiva filodegsrullarna och servera med ris, tzatziki och sallad.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards