Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013
Pinocchiotårta
12 bitar
Ingredienser:
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse (á 35 g ) mandespån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
400 g bär
Gör så här:
Ugnestemp175 C
Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna,30x40 cm.
Rör smör och florsocker poröst.
Tillsätt äggulorna,en i taget,och rör en stund mellan varje.
Blanda mjölet med bakpulvret.Rör ner detta och mjölken.Bred ut smeten.
Vispa äggvitorna med sockret till marängsmet.Bred den ojämt över smeten i formen.Strö på mandelspånen.
Grädda mitt i ugnen eller nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter.
Låt kakan svalna något.Lossa den från papperet och dela den mitt itu på längden eller tvären,beroende på vilken form som önskas.
Vispa grädden och bred på den ena delen med marängsidan uppåt.Lägg på önskade bär blåbär/jordgubb/hallon.
Lägg den andra delen ovanpå med marängsidan uppåt.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|