Direktlänk till inlägg 21 februari 2013

Portabello med tomat och ricotta

Av Carina Andersson - 21 februari 2013 19:11

 

Portabello med tomat och ricotta


4 portioner


Ingredienser

  • 2   vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 400 g hela skalade tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk honung
  • 2 msk balsamicovinäger
  • salt och peppar
  • 250 g portabellosvampar
  • 500 g pappardelle persilja och vitlök
  • 1 dl ricottaost
  • 65 g rucola

Så här gör du

  1. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den i 1 msk olivolja i en kastrull. Häll av och spar spadet från tomaterna. Skär sedan tomaterna i mindre bitar. Lägg tomathacket i kastrullen med spadet och tillsätt vatten, tomatpuré, honung och vinäger. Låt puttra utan lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skrapa bort fjällen från undersidan på portabellohattarna med en sked. Skär sedan svampen i skivor. Stek dem i omgångar i 2 msk olivolja i en stekpanna tillsammans med 1 krossad vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pappardellen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda pappardellen med tomatsåsen och ricottan. Toppa med svamp och ruccola.


Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44


   Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   300 g vildsvinskotlett   150 g arborioris   1/2 st gul lök   1/2 kruka timjan ...

Av Carina Andersson - Onsdag 13 feb 18:41


   Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   1 st avokado   1/2 dl grekisk yoghurt   8 st tortillabröd   1/2 st aubergine   1...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37


   Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu   2 portioner   Ingredienser: 250 g viltfärsfärs   25 g grana padano   1/2 st aubergine   200 g pappardelle   1/2 st gul lök   1/2 kruka rosmarin   ...

Av Carina Andersson - Måndag 11 feb 18:58


   Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel   2 portioner   Ingredienser: 1 st äggula   250 g svartrot   1/2 st citron   300 g laxfilé   500 g potatis   ½ st citron   1/2 krukakör...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:44


   Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner jasminris 1 kruka mynta   Sojacrème: 1/2 dl creme fraiche 2 tsk japans soja   Larb: 150 g halloumi 3 vitlöksklyftor 15 st to...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se