Direktlänk till inlägg 3 februari 2013
Ananaspannkakor
4 portioner
1 dl kokosflingor
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
1 krm salt
400 ml kokosmjölk
2 ägg
1 färsk ananas
1/2 dl socker
2 msk smör eller margarin
1.Rosta 1 dl kokosflingor gyllenbruna i en torr och het stekpanna.
2.Blanda 1 1/2 dl mjöl,1/2 dl socker, 1krm salt och hälften av de rostade kokosflingorna i en bunke.
3.Tillsätt 400 ml kokosmjölk och 2 ägg.Vispa till en slät smet.
4.Stek pannkakor i smör eller margarin, ca 1/2 dl av smeten till varje pannkaka.
5.Lägg dem på en tallrik och täck med kökshanduk under tiden ananasen tillagas.
6.Skär bort skalet av 1 ananas och skär den i bitar.Skär även bort mittstocken från bitarna.
7.Stek ananasen gyllenbrun runt om i 2 msk smör eller margarin på medelvärme.
8.Strö över 1/2 dl socker och stek till den har smält.
9.Fördela ananasen och såsen från stekningen på pannkakorna servera med kokosen.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|