Direktlänk till inlägg 3 februari 2013
Nudelsallad med kryddigt fläskkött
4 portioner
ca 600 g skinkinnanlår
250 g äggnudlar
1 gul paprika
75 g sockerärter
125 g champinjoner
1/2 påse (à 125 g )salladslök
ca 100 g choy
1/2 kruka koriander
salt och peppar
1 msk olja
Dressing
1 lime
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1/2 dl japans soja
Marinad
1 msk finriven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk röd currypasta
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 msk japans soja
1.Skär köttet i remsor
2.Marinad: Skala och riv ingefära och vitlöken.Blanda alla ingredienser till marinaden.Lägg ner köttet och marinera.
3.Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
4.Dela och kärna ur paprikan.Strimla den,sockerärter,champinjoner,salladslök och pak choy.
5.Dressing: Pressa saften ur limen.Vispa i hop limesaft,rapsolja,sambal oelek och soja i en stor skål.
6.Vänd ner nudlarna i dressingen.Hacka koriandern.Blanda ner grönsaker och koriander.Smaka av salladenmed salt och peppar.
7.Stek köttet i oljan,krydda med salt och peppar.Servera med nudelsalladen.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|