Direktlänk till inlägg 19 december 2022

Julskinkan av vildsvin

Av Carina Andersson - 19 december 2022 07:19

 

Julskinkan av vildsvin

 

Rimlag

Till en urbenad skinka på cirka 2,5 kg behövs cirka:

2 liter vatten

2 dl nitritsalt (kan beställas via webb-shoppar) eller vanligt hushållssalt, eller valfri blandning av båda!

2 tsk druvsocker

Blanda ingredienserna till lagen (den behöver inte kokas). Gör så mycket lag att den täcker skinkan, och så att du ändå har cirka 1 liter lag kvar att spruta in i köttet med en marinadspruta.

Spruta in rimlagen i skinkan ordentligt med marinadsprutan. Det behövs många stick! Lägg sedan skinkan i en bunke och häll på resterande rimlag.

Lägg gärna en vikt ovanpå skinkan så att saltlaken täcker. Låt skinkan stå svalt och mörkt i tre–fem dygn. Vänd skinkan då och då. Efter rimningen, skölj av skinkan.


Kokning av skinkan

1 gul lök

1 morot

2 lagerblad

4 kryddnejlikor

4 kryddpepparkorn

2 öl, gärna mörk

Vatten

Skär lök och morot i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med alla kryddor och ölen. Lägg i skinkan. Fyll på med vatten tills det precis täcker: sätt i en köttermometer i skinkan och koka försiktigt tills innertemperaturen är 68 grader. Lyft upp skinkan ur kokspadet och låt den svalna minst en halvtimme innan du sätter den i kylen.


Griljering

3 msk grovkornig senap

2 äggulor

2 msk ströbröd (+ 2 msk på slutet)

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda senap, ägg, 2 msk ströbröd och kryddpeppar.

Ta av nätet från skinkan och torka ytan noga.

Bred senapsblandningen över skinkan. Sikta över 2 msk ströbröd.

Griljera skinkan i ugnen tills ytan är gyllenbrun. Det tar cirka tio minuter.



Lycka till

/Carina

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards