Direktlänk till inlägg 1 december 2022

Saffransbullar med mandelmassa

Av Carina Andersson - 1 december 2022 08:08

 

Saffransbullar med mandelmassa


Ingredienser:

5 dlmjölk
50 gjäst
1 gsaffran
1 tskströsocker
200 gsmör , rumsvarmt
1 tsksalt
2 dlströsocker
14 dlvetemjöl

Fyllning

200 gmandelmassa
100 gsmör , rumsvarmt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Pensling och dekoration

ägg
1 dl flagad mandel
1 dl pärlsocker
 
 
Gör så här:
Ljumma mjölken till 37 grader.
 
Smula jästen i en degbunke och rör ut med mjölken.
 
Mortla saffranet med 1 tsk strösocker och blanda ner i degvätskan.
 
Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
 
Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Du ska kunna ta på degen utan att den fastnar på fingrarna.
 
 
Riv mandelmassan och blanda med smör, socker och vaniljsocker.Jag blandade allt med en elvisp/ballongvisp.
 
Kavla ut degen till en stor rektangel på ett lätt mjölat bakbord, bred på fyllningen och vik ihop långsida mot långsida.
 
Skär ca 2 cm breda strimlor. Tvinna och snurra ihop strimlorna med änden under bullen. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
 
Låt jäsa övertäckta med duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
 
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.
 
Grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter tills bullarna är gyllene.
 
Låt dem svalna på galler under duk.
 
 
Fika och njut
/Carina
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards