Direktlänk till inlägg 27 oktober 2019

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Av Carina Andersson - 27 oktober 2019 19:45

 

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

 

4 portioner

 

Ingredienser:

 

600 g rödingfilé med skinn

flingsalt

citronpeppar

olivolja, att pensla med

 

Vitvinssås:

2 schalottenlökar, grovt hackade

2 dl vitt vin

0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten

2 dl vispgrädde

1 msk citronjuice

2 msk smör

 

Rotselleripuré:

400 g rotselleri, skalad och tärnad

1 dl crème fraiche

4 msk smör

2 msk äppelcidervinäger

 

Tillbehör:

1 1/2dl hackade hasselnötter

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en ugnssäker form.
Putsa bort fett från rödingen och ta bort eventuella ben. Strö över lite flingsalt på köttsidan och låt rimma till det är dags för tillagning.
 
Ta ut den varma formen ur ugnen. Ringla lite olja i botten. Lägg filéerna med skinnsidan ner i formen. Tillaga i ugnen i ca 6 minuter eller tills innertemperaturen är 42 grader.
 
Rotselleripuré:
Koka rotsellerin mjuk i lättsaltat vatten. Sila av och mixa slätt med smör och crème fraiche. Smaka av med äppelcidervinäger och flingsalt. Värm på låg värme vid servering.
 
 
Vitvinssås:
Värm upp fiskbuljongen i en kastrull.
Fräs schalottenlöken mjuk i 1 msk smör utan att den tar färg i en medelstor kastrull. Häll på vinet och låt det koka ner till hälften. Häll på buljongen och låt även den koka ner till hälften.
Sila av vätskan genom en finmaskig sil till en ny kastrull. Tillsätt grädden och låt det sjuda upp. Tillsätt smör och smaka av med salt och citronjuice. Värm vid servering. Dessa steg kan förberedas ett par timmar innan middagen.
 
Tillbehör:
Rosta hasselnötshacket i en torr panna på medelvärme i ca 3 minuter.
 
 
Servera rödingen med vitvinssås och rotselleripuré, strö över rostade hasselnötter.
 
 
Smaklig måltid
/Carina

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards