Direktlänk till inlägg 27 oktober 2019

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Av Carina Andersson - Söndag 27 okt 19:45

 

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

 

4 portioner

 

Ingredienser:

 

600 g rödingfilé med skinn

flingsalt

citronpeppar

olivolja, att pensla med

 

Vitvinssås:

2 schalottenlökar, grovt hackade

2 dl vitt vin

0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten

2 dl vispgrädde

1 msk citronjuice

2 msk smör

 

Rotselleripuré:

400 g rotselleri, skalad och tärnad

1 dl crème fraiche

4 msk smör

2 msk äppelcidervinäger

 

Tillbehör:

1 1/2dl hackade hasselnötter

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en ugnssäker form.
Putsa bort fett från rödingen och ta bort eventuella ben. Strö över lite flingsalt på köttsidan och låt rimma till det är dags för tillagning.
 
Ta ut den varma formen ur ugnen. Ringla lite olja i botten. Lägg filéerna med skinnsidan ner i formen. Tillaga i ugnen i ca 6 minuter eller tills innertemperaturen är 42 grader.
 
Rotselleripuré:
Koka rotsellerin mjuk i lättsaltat vatten. Sila av och mixa slätt med smör och crème fraiche. Smaka av med äppelcidervinäger och flingsalt. Värm på låg värme vid servering.
 
 
Vitvinssås:
Värm upp fiskbuljongen i en kastrull.
Fräs schalottenlöken mjuk i 1 msk smör utan att den tar färg i en medelstor kastrull. Häll på vinet och låt det koka ner till hälften. Häll på buljongen och låt även den koka ner till hälften.
Sila av vätskan genom en finmaskig sil till en ny kastrull. Tillsätt grädden och låt det sjuda upp. Tillsätt smör och smaka av med salt och citronjuice. Värm vid servering. Dessa steg kan förberedas ett par timmar innan middagen.
 
Tillbehör:
Rosta hasselnötshacket i en torr panna på medelvärme i ca 3 minuter.
 
 
Servera rödingen med vitvinssås och rotselleripuré, strö över rostade hasselnötter.
 
 
Smaklig måltid
/Carina

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 19 nov 05:30


  Kärleksmums i pajform   ca 12 bitar   Ingredienser: 75 g smör 2 msk kakao 2 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 ägg 2 dl vetemjöl     Glasyr 50 g smör, smält 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker ca 3 dl florsocker 1 msk...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:45


    Stekt kyckling med äppelcoleslaw   1 portion   Ingredienser: 1 kycklingfilé 150 g Salt vitpeppar 1 tsk smör   Äppelcoleslaw  2 dl strimlad vitkål 1 äpple ¼ rödlök ½ dl gräddfil 1 msk majonnäs  1 msk sötstarks...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:34


  Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön   10 portioner   Ingredienser: 5 dl fiberhavregryn ½ dl linfrön 1 dl solrosfrön 1 dl hackade valfria nötter 1 dl hackade aprikoser 1 msk malen kanel     Gör så här: ...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:31


  Stekt lax med tapenade och varm spenatsallad   1 portion   Ingredienser: 25 g färska haricotverts 150 g laxfilé Salt vitpeppar 1 tsk smör ¼ rödlök 20 g färsk spenat 1 msk tapenade med oliver och kapris     Gör så hä...

Av Carina Andersson - Fredag 8 nov 15:24


  Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella   3 portioner   Ingredienser: 400 g konserverade krossade tomater 1 tsk olivolja 1 hackad gul lök 1 hackad vitlök 3 dl vatten 1 tsk flytande honung 1 hönsbuljong salt svartpeppar...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se