Direktlänk till inlägg 27 oktober 2019

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Av Carina Andersson - 27 oktober 2019 19:45

 

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

 

4 portioner

 

Ingredienser:

 

600 g rödingfilé med skinn

flingsalt

citronpeppar

olivolja, att pensla med

 

Vitvinssås:

2 schalottenlökar, grovt hackade

2 dl vitt vin

0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten

2 dl vispgrädde

1 msk citronjuice

2 msk smör

 

Rotselleripuré:

400 g rotselleri, skalad och tärnad

1 dl crème fraiche

4 msk smör

2 msk äppelcidervinäger

 

Tillbehör:

1 1/2dl hackade hasselnötter

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en ugnssäker form.
Putsa bort fett från rödingen och ta bort eventuella ben. Strö över lite flingsalt på köttsidan och låt rimma till det är dags för tillagning.
 
Ta ut den varma formen ur ugnen. Ringla lite olja i botten. Lägg filéerna med skinnsidan ner i formen. Tillaga i ugnen i ca 6 minuter eller tills innertemperaturen är 42 grader.
 
Rotselleripuré:
Koka rotsellerin mjuk i lättsaltat vatten. Sila av och mixa slätt med smör och crème fraiche. Smaka av med äppelcidervinäger och flingsalt. Värm på låg värme vid servering.
 
 
Vitvinssås:
Värm upp fiskbuljongen i en kastrull.
Fräs schalottenlöken mjuk i 1 msk smör utan att den tar färg i en medelstor kastrull. Häll på vinet och låt det koka ner till hälften. Häll på buljongen och låt även den koka ner till hälften.
Sila av vätskan genom en finmaskig sil till en ny kastrull. Tillsätt grädden och låt det sjuda upp. Tillsätt smör och smaka av med salt och citronjuice. Värm vid servering. Dessa steg kan förberedas ett par timmar innan middagen.
 
Tillbehör:
Rosta hasselnötshacket i en torr panna på medelvärme i ca 3 minuter.
 
 
Servera rödingen med vitvinssås och rotselleripuré, strö över rostade hasselnötter.
 
 
Smaklig måltid
/Carina

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 13 jan 07:30


  Kokt kyckling i currysås   4 portioner   Ingredienser:   1 helkyckling 1 morot 1 gul lök  2 kycklingbuljoner  10 st vitpepparkorn 1 msk salt vatten   Currysås: 1 msk smör 1 msk curry 3 dl grädde 2 dl créme fra...

Av Carina Andersson - Måndag 6 jan 18:27


  Köttfärslimpa   4 portioner   Ingredienser:   500 g dovfärs (går bra med annan färs) 2 paket bacon 1 gul lök 2 msk kalvfond salt svartpeppar   Sås: 4 dl grädde 2 msk kalvfond svartpeppar Skun från köttfärslimpan...

Av Carina Andersson - Måndag 6 jan 13:30


  Kycklinggratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 st kycklingfiléer 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 msk kycklingfond 3 dl cremé fraiche 2 dl vispgrädde 3 msk chilisås 2 msk torkad dragon salt svartpeppar 2 dl riven ost ...

Av Carina Andersson - Fredag 3 jan 07:30

  Antipasti paj Ingredienser:   Pajskal: 3 dl mandelmjöl 1/2 dl skalade sesamfrön 1 msk fiberhusk 1 tsk salt 25 g smör 1 ägg   Fyllning: cirka 3 rödbetor (400g) 5 bitar soltorkade tomater i olja 1 dl finstrimlad sal...

Av Carina Andersson - Onsdag 1 jan 19:21


  Bananjordnötssmörkakor   ca 12 styckna   Ingredienser: 2 mosade bananer 3/4 dl jordnötssmör utan socker 2 1/2 dl havregryn   Gör så här: Blanda ihop. Klicka ut på en bakplåtsklädd plåt. 180 grader ca 15 minuter.   Gott ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se