Direktlänk till inlägg 21 maj 2019
Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita
2 portioner
Ingredienser:
Kryddmix
2 1/2 tsk kardemummakärnr
2 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
1 krm chili flakes
Basmatiris
1 3/4 dl basmatiris
2 1/2 dl vatten
1/2 kycklinbuljongtärning
Kardemummakyckling
300 g kycklinglårfilé
1 st gul lök
2 st tomater
2 vitlöksklyftor
1 st grön chili
1 bit ingefära
1 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
olivolja
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
1 tsk flytande honung
Kålrabbi-raita
1/2 st kålrabbi
1 vitlöksklyfta
1 dl grekisk yoghurt
1 krm salt
1/2 krm spiskummin
Gör så här:
Kryddmix: Mortla sönder kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner övriga kryddor.
Basmatiris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men använd gärna buljongtärning istället för salt.
Kardemummakyckling: Strimla löken och tärna tomaterna. Finhacka ingefära (2 msk), grön chili och vitlök. Bryn lök, vitlök, chili och ingefära 2-3 min. Tillsätt kycklinglårfilé och kryddmix, bryn allt ytterligare 1-2 min. Blanda ner tomatpuré, tärnad tomat, lagerblad, vatten, buljongtärning och flytande honung. Låt sjuda 10-12 min.
Kålrabbi-raita: Skala och fintärna kålrabbin. Lägg i en liten skål och blanda med pressad vitlök, yoghurt, salt och spiskummin.
Servera kycklingen med kålrabbi-raita och basmatiris.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|