Direktlänk till inlägg 26 december 2018

Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15

  

Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour


Ingredienser:


Pajdeg
125 g smör, tärnat
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten


Fyllning
275 g grönkål, rispad (hackad)
1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)
50 g smör
salt & peppar

150 g creme bonjour vitlök
15-20 st valnötter



Äggstanning
2 ägg
2,5 dl vispgrädde
salt / peppar, efter smak



Gör så här:

1. Pajskalet: Tärna smöret och nyp ihop med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda till en fin mördeg. Låt vila i plast någon kvart i kylen.


2. Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, nagga botten och lägg in i frysen ca 10 min.


3. Sätt ugnen på 170-175 grader.


4. Sätt in pajskalet och låt det förgrädda ca 10 min tills den blir mjukt gyllene till färgen (lite bakad, inte överbakad).


5. Fräs rödlök och grönkål mjukt i en stekpanna med smöret, smaka upp med salt & peppar.


6. Ta ut pajskalet, låt svalna något och lägg sedan i fyllningen. (Höj ugnen till 180-190 grader.)


7. Vispa ihop äggstanningen. Ägg, grädde, lite salt & peppar.

8. Häll äggstanningen över och klicka ut creme bonjour.


9. Toppa med valnötter och skjut in pajen i ugnen ca 20 min, tills äggstanningen stannat upp och pajen blivit härlihgt gyllene. Ta ut – låt svalna något.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 7 juni 07:45


   Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås   4 portioner   Ingredienser:   Timjanmarinerad laxspett: 500 g laxfilé 1 tsk salt 1 tsk torkad timjan 1 msk olivolja 1 squashe   Potatissallad: 500 g färskpo...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:30


   Potatis & purjolökssoppa med topping   2 portioner   Ingredienser: 400 g potatis 1/2 purjolök 2 st vitlöksklyftor 1 dl créme fraiche 6 dl vatten 1 grönsaksbuljong svartpeppar salt 1 msk vitvinsvinäger olivolja   T...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:15


   Smördegssnurrad sparris med romdipp   6-8 personer   Ingredienser: 10 vita sparris 10 gröna sparris 1 paket smördeg, 250 g 1 ägg 1 tsk vita sesamfrön 1 tsk svarta sesamfrön flingsalt   Romdipp: 1/2 rödlök 2 dl créme...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00


   Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme   2 portioner   Ingredienser: Rostad potatis 500 g potatis olivolja salt svartpeppar   Caesarcréme 1/2 dl grekisk yoghurt 1/2 dl créme fraiche 25 g grana padano 1/...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 19:45


   Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita   2 portioner   Ingredienser: Kryddmix 2 1/2 tsk kardemummakärnr 2 1/2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk malen koriander 1/2 tsk salt 1 krm chili flak...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se