Direktlänk till inlägg 18 april 2018
Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt
4 portioner
Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
2 lime
1 1/2 msk socker
2 tsk sambal oelek
3 msk japans soja
600 g kycklingfilé
4 portioner vildris
Vitlök- och sojayoghurt:
4 vitlöksklyftor
2 dl rysk yoghurt
3 msk japansk soja
500 g brysselkål
1 burk sesamfrön
Olja
salt
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Pressa vitlöken och lägg i en bunke.Blanda med finrivet skal och pressad saft från lime,socker,sambal oelek och japansk soja. Skär kycklingfilén i mindre biar och blanda ner i marinaden.Låt marienra ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Rostad vitlök- och sojayoghurt: Rosta vitlöksklyftorna pressade i lite olja i en liten kastrull.Den ska få en gyllenbrun färg och får inte bli bränd.Blanda den rostade vitlöken med rysk yoghurt och japansk soja i en liten skål.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills den blir gyllenbrun.
Stek kycklingen i en stekpanna med olja 4-5 minuter.Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-12 minuter.
Kvarta brysselkål.Stek i rikligt med olja.Låt rinna av på lite hushållspapper.Krydda med salt och rostade sesamfrön.
Servera limemarinerad kyckling med friterad brysselkål,viltris och rostad vitlök- och sojayoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|