Direktlänk till inlägg 18 april 2018

Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 19:45

  

Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde


Ingredienser:

100 g mörk choklad

100 smör

bakplåtspapper


3 ägg

1 dl strösocker

1/2 dl vetemjöl


Ganache:

100 g mörk choklad

100 g smör

1/2 dl honung


100 g valnötter

1/2 dl strösocker

1 msk vatten

flingsalt


2 dl vispgrädde

1/2 ask mynta


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.


Finhacka mörk 100 g mörk choklad och lägg i en bunke.SMält 100 g smör och slå det varma smöret över chokladen.Rör tills all choklad smält.


Vispa ägg och socker pösigt.Vänd ner i chokladblandningen.Sikta ner vetemjöl och rör försiktigt tills allt blandats.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 8-10 minuter.Smeten ska precis ha börjat stelna,kakan ska INTE vara helt genomgräddad.Låt kakan svalna i formen och vila ca 1 timme.


Ganache: Finhacka 100 g mörk choklad och lägg i en skål.Smält 100 g smör och häll den över chokladen.Vispa ner honung och rör till en slät kräm.Låt svalna.


Kanderde valnötter: Rosta valnötter i en torr stekpanna.Lägg över på ett fat.Koka upp strösocker och vatten i en stekpanna.Vänd ner nötterna och blanda runt.Lägg över på ett fat och strö över lite flingsalt.Låt stelna och grovhacka sedan nötterna.


Lossa kakan försiktigt från formen och lägg den på ett fat.Bred på ganachen.Vispa grädde och plocka blad från mynta.

Garnera kakan med kanderade valnötter och myntablad.Servera med lättvispad grädde.


 

Lycka till

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:45


   Pasta med kräftstjärtar och saffran   4 portioner   Ingredienser: 400 g kräftstjärtar i lake 3 dl grädde 0,5 g saffran 1 dl färska sockerärtor 1 färsk gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk sambal oleak 1 färsk röd spansk peppar, ...

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:32

   Saffransdoftande shakshuka med ruccolasallad   4 portioner   Ingredienser: 2 röda paprikor 1 gul paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja 1 pkt saffran 1 1/2 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin 1 tsk salt 1/2 tsk ch...

Av Carina Andersson - Tisdag 4 sept 20:30

   Auberginecanneloni med ricotta och färsk oregano   4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 1 bananschalottenlök olivolja 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 4 msk tomarpuré 1/2 tsk salt svartpeppar 1 1/2 dl vatten ...

Av Carina Andersson - Måndag 3 sept 20:45


   Oreganorostade rotfrukter med halloumi och myntagremolata   4 portioner   Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis 500 g palsternacka 1/2 kålrabi Bakplåtspapper olivolja 1 msk torkad oregano 1 tsk salt 1 tsk flytande honung ...

Av Carina Andersson - Söndag 2 sept 19:35


   Spaghetti med Grana Padanobakad fänkål, rostad mandel och pesto genovese   2 portioner   Ingredienser: 1 fänkål   Pesto: 600 g Grana Padano 1 kruka basilika 25 g rostad mandel 1 vilöksklyfta 2 tsk olja 2 1/2 msk vatten ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se