Direktlänk till inlägg 27 februari 2018
Kyckling med grön curry,kokosmjölk och tat soi
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
2 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
300 g kycklingfilé
olja
2 1/1 msk grön curry
250 ml kokosmjölk
1 tsk socker
1/4 tärning kycklingbuljong
1/2 ask sugersnaps
1 kruka tat soi
salt
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka vitlöken och klyfta halva bananschalottenlöken.Skär kycklingfilén i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en wok/stekpanna.Fräs kycklingen 3-4 minuter.Tillsätt lök,vitlök och grön curry.
Fräs i ytterligare 1-2 minuter.
Blanda ner kokosmjölk,socker och buljongtärning.Låt sjuda 3-4 minuter.
Tag fram en ny skärbreda och ny kniv.Halvera sugarsnaps och skiva bananschalottenlök tunt.Dra wok/stekpannan från värmen och blanda ner sugarsnaps och lök.
Hetta upp lite olja i en stekpanna,Stek tat soi hastigt ca 1/2-1 minut.Krydda med salt.
Servera kyckling currygrytan med tat soi och ris.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 | |||||||
|