Direktlänk till inlägg 12 december 2017

Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips

Av Carina Andersson - 12 december 2017 19:45

  

Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips


2 portioner


Ingredienser:

200 g grönkål

bakplåtspapper

olja

salt


2 portioner ris


1/2 burk sesamfrön

3/4 dl rysk yoghurt

3/4 tsk japansk soja


1 rödlök

1/4 kruka koriander

15-20 limeblad

250 g vildsvinsfärs

olja

3 vitlöksklyftor

1 msk fiskolja

1 tsk chili flakes

1/2 tsk socker

1 tsk japans soja

1 lime


1 kruka mynta

1 gemsallad


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.


Grönkålschps: skär grönkål i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.Ringla över olja och blanda ordentligt.Krydda med salt.Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter.Rör om efter halva tiden.


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Sesamyoghurt: rosta sesamfrön i en torr het stekpanna.Lägg över i en skål och blanda med rysk yoghurt och japans soja.


Strimla rödlöken.Grovhacka koriander och mortla limebladen.

Fräs vildsvinsfärsen i en stekpanna med olja.Tillsätt pressadvitlök.Låt fräsa 4-5 minuter tills vildsvinsfärsen är helt gonomstekt.Dra stekpannan åt sidan från värmen.

Tillsätt fisksås,chili flakes, socker och japans soja,pressa saften från lime,krossade limeblad,rödlök och koriander i stekpannan.Blanda ordentligt.Smaka eventuellt av med fisksås och chili flakes.

Plocka bort bladen från mynta.Strö mynta oöver färsen.Fyll salladsbladen med färs,sesamyoghurt och grönkålschips, Servera med ris.



Smaklig måltid

/Carina



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 19:20

   Rotfruktsgratäng med svamptäcke   6-8 personer   Ingredienser: 1 gul lök 400 g potatis 300 g morötter 300 g palsternacka 4 msk rapsolja 5 dl matlagningsgrädde 2 tsk torkad timjan salt nymald svartpeppar Svamptäcke 500 ...

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 18:58


   Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g vildsvinskarré 1 förp ruccola 1 ask cocktailtomater ...

Av Carina Andersson - Torsdag 7 mars 20:19


  Asiatisk kronhjortfärsfräs i salladsblad med limepicklad rödkål   4 portioner   Ingredienser:   Kronhjortsfärs: 0,5 st purjolök 0,5 st chilipeppar 3 st vitlöksklyftor 1 msk ingefära, färsk och riven 1 st paprika 0,5 st blomk...

Av Carina Andersson - Tisdag 5 mars 07:05


Semlor i långpanna25 stycken   Ingredienser:50 g jäst100 g smör1/2 tsk malen kardemumma5 dl mjölk (3 %)2 ägg1 1/4 dl strösocker1/2 tsk salt12 dl vetemjöl, cirka, kan behövas något merFyllning: mandelmassavispad gräddeGarnering:FlorsockerGör ...

Av Carina Andersson - Lördag 2 mars 16:15


   Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg   2 portioner   Ingredienser: 1 st ägg 2 st röd chili 1 förp kokosmjölk (250 ml) 1 burk räkor (360g) 1/2 st g...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se