Direktlänk till inlägg 26 juli 2017

Kycklingkebab med harissa,vitlöksrostad aubergine och persiljeyoghurt

Av Carina Andersson - Onsdag 26 juli 13:15

  

Kycklingkebab med harissa,vitlöksrostad aubergine och persiljeyoghurt


2 portioner


Ingredienser:

1 aubergine

3 vitlöksklyftor

2 1/2 msk fryst persilja

1 dl rysk yoghurt

1 msk mild senap

1/2 tsk spiskummin

300 g kycklingfilé

1/2 rödlök

1/2 förp bladspenat

1 tsk harissa

2 libabröd

2 bakplåtspapper

olivolja

salt



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Skär aubergine i små tärningar.Lägg i en rymlig ugnsform och blanda med olivolja,2 pressade vitlöksklyftor och 1/2 tsk salt.Tillaga i övre delen av ugnen 20 min.

Blanda ner 1 1/2 msk fryst persilja.


Persiljeyoghurt:blanda rysk yoghurt,1 pressad vitlöksklyfta,1 msk fryst persilja och 1 krm salt i en skål.


Blanda i hop 1 msk olivolja,senap,1/2 tsk salt och 1/2 tsk spiskummin i en bunke.

Strimla kycklingfien och blanda ner i bunken.


Finstrimla rödlöken och skölj bladpersiljan.


Stek kycklingen i lite olivolja i en stekpanna ca 5 minuter.


Lägg ut 2 bakplåtspapper.Lägg 1 liabröd på varje bakplåtspapper.Bred ut harissa på varje bröd.Fyll bröden med kyckling,rostad aubergine,persiljeyoghurt och grönsaker.Rulla i hop bröden.Rulla in kycklingkebaben i bakplåtspapper och tvinna kanterna.Halvera kebabrullarna och servera.


Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 12 dec 19:45


   Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips   2 portioner   Ingredienser: 200 g grönkål bakplåtspapper olja salt   2 portioner ris   1/2 burk sesamfrön 3/4 dl rysk yoghurt 3/4 tsk japansk soja   ...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 dec 19:18


   Älg - Bolognese   4 portioner   Ingredienser: 500 g älgfärs 1 msk matolja 1 finhackad gul lök 3 vitlöksklyftor 125 g strimlad bacon 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 2 tsk oregano42 msk knorr oxfond   Till server...

Av Carina Andersson - Söndag 3 dec 18:27

   Grekisk vildsvinsfärslimpa   6-8 portioner   Ingredienser: Rotfrukter 700 g potatis 5 morötter 4 palstenackor 1 msk olja salt och peppar     Vildsvinsfärslimpa 1 dl ströbröd 2 dl mjölk 4 vitlöksklyftor 250 g gr...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:45


   Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis 1 morot 1/2 blomkål 2 + 3 vilöksklyftor 1 citron 1/2 ask fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 tsk torkad...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:15


   Soppa med blomkålscurry,koriander och frasiga kikärter   2 portioner   Ingredienser: 1/2 blomkål ( ca 400g ) 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 bit ingefära ( 2-3 msk ) 1 morot 1 msk tomatpuré 1/2 burk sesamfrön 1/2 tsk spisk...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se