Alla inlägg under mars 2016
Krämig kycklingsoppa
2 portioner
Ingredienser:
200 kycklingfilé
1/2 purjolök
1 röd paprika
100 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
5 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
2 msk hackad persilja
1 1/2 msk majsenaredning
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar.
Ansa och strimla purjolöken på en annan skärbreda.
Tärna paprikan och klyfta champinjonerna.
Fräs kycklingen,grönsaker och champinjoner i 1 msk smör i en kastrull med pressad vitlök.
Tillsätt vatten och hönsbuljog.Lår skjuda 10 minuter,skumma eventyellt.
Häll på matlagningsgrädde.Red av soppan me masena redningen utblandad i lite vatten.Sjud ca 5 minuter.
Häll i sambal oelek och hackad persilja.
Servera soppan tillsammans med vitlöksbröd,receptet hittar du här >>>
Lycka till
/Carina
Vitlöksbröd med flingsalt
Ca 30 styckna
Ingredienser:
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
8–10 dl vetemjöl
Garnering
ca 50 g smör, smält
ca 2 vitlöksklyftor
flingsalt
färsk persilja, hackad
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i 30–34 bitar. Forma runda bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av papper. Ställ formarna på en ugnsplåt. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Blanda smältsmör och pressad vitlöki en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Håll koll på dem mot slutet av gräddningen för det går snabbt på slutet i den höga ugnsvärmen. Låt bröden svalna på ett galler.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
|