Direktlänk till inlägg 4 mars 2015

Köttbullar med smak av citron och timjan

Av Carina Andersson - 4 mars 2015 20:19

  

Köttbullar med smak av citron och timjan


4 portioner


Ingredienser:

Köttbullar

  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 500 g hjortfärs
  • 1 tsk timjan
  • citronskal
  • 1 msk smör

Sås

  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)


Tillbehör:

  • 900g fast potatis

Gurka

  • saft och skal från 1 citron (saft från 1 citron motsvarar 3 msk saft)
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 gurka
  • 1 kruka persilja

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Gurka: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften (spara skalet till köttbullarna). Blanda en lag av citronsaft, socker, salt och peppar. Rör tills sockret löst sig.
  • Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Hacka persiljan och blanda ner den och gurkan i lagen.
  • Köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och peppar i en bunke. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
  • Blanda färs, timjan och citronskal i ströbrödsblandningen.
  • Forma köttbullar av smeten. Bryn dem runt om i smöret i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över köttbullarna på en tallrik.
  • Sås: Blanda majsstärkelsen med grädden och häll den och buljongen i pannan. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt allt sjuda ca 3 minuter.
  • Servera köttbullarna med såsen, potatisen och gurkan.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 7 juni 07:45


   Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås   4 portioner   Ingredienser:   Timjanmarinerad laxspett: 500 g laxfilé 1 tsk salt 1 tsk torkad timjan 1 msk olivolja 1 squashe   Potatissallad: 500 g färskpo...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:30


   Potatis & purjolökssoppa med topping   2 portioner   Ingredienser: 400 g potatis 1/2 purjolök 2 st vitlöksklyftor 1 dl créme fraiche 6 dl vatten 1 grönsaksbuljong svartpeppar salt 1 msk vitvinsvinäger olivolja   T...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:15


   Smördegssnurrad sparris med romdipp   6-8 personer   Ingredienser: 10 vita sparris 10 gröna sparris 1 paket smördeg, 250 g 1 ägg 1 tsk vita sesamfrön 1 tsk svarta sesamfrön flingsalt   Romdipp: 1/2 rödlök 2 dl créme...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00


   Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme   2 portioner   Ingredienser: Rostad potatis 500 g potatis olivolja salt svartpeppar   Caesarcréme 1/2 dl grekisk yoghurt 1/2 dl créme fraiche 25 g grana padano 1/...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 19:45


   Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita   2 portioner   Ingredienser: Kryddmix 2 1/2 tsk kardemummakärnr 2 1/2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk malen koriander 1/2 tsk salt 1 krm chili flak...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se