Direktlänk till inlägg 29 juni 2014

Vildsvinskarré med grillad potatis

Av Carina Andersson - 29 juni 2014 21:30

Jag tävlar i årets grillmästare 2014 Vad brukar du ha på grillen? Fisk passar utmärkt på grillen, varför inte testa på att grilla lax? Hitta recept och tips på ICA.se!

 




 


Vildsvinskarré med grillad potatis


4 portioner



Ingredienser:


800 g vildsvinskarré


Marinad:

1/2 dl olja

1 msk soja

1/2 dl chilisås

2 msk timjan

2 msk svartpeppar

2 vitlöksklyftor


Grillad potatis:

600 g koktfärskpotatis

75 g smör

3 vitlöksklyftor

10 hackade basilicblad

2 msk tomatpesto

salt och peppar

4 ark aluminiumfolie ca 30x30 cm


Tillbehör:

2 tomater

Knippe sparris


Gör så här:

Vildsvinskarré:Blanda i hop marinaden och lägg karrén i påse och häll över marinaden.Låt ligga i kylen 5-6 timmar.

Tag fram köttet en timme innan det ska grillas.Grilla köttet över het glöd ca 2-3 minuter på vardera sida.


Grillad potatis:Förkoka potatisen i lättsaltat vatten ca 10 minuter.Häll av vatten och låt ånga av.

Dela potatisen och lägg den sedan på de fyra arken.Blanda smör med tomatpesto,hackad basilika och tunnt skivad vitlök,salt och peppar.Klicka över potatisen och vik i hop foliearken.

Lägg paketen på grillen och baka dem cirka 20 minuter.


Sparris och tomat: Dela tomaten.Skär bort den vita nedersta delen på sparrisen.Pensla tomater och sparris med olja. Grilla cirka 10 minuter.


  


Lycka till

/Carina


 


PS: Det är jag som skjutit vildsvinet   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Patrik Bunge-Meyer

1 juli 2014 22:36

Kanoners. Det där blir en sommarsucce 👍

Carina Andersson

3 juli 2014 15:53

Tack Patrik

 
Majsan

Majsan

20 september 2014 15:50

Grattis till silverplatsen!! Va skoj!!

http://lindsjotaxar.blogspot.com

Carina Andersson

21 september 2014 18:46

Tack så mycket

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se