2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
salt och svartpeppar
4 portioner pasta (gärna sedani)
Tomatsallad
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
4 tomater
1/2 kruka basilika
salt och svartpeppar
Så här gör du
Skala lök och morot. Hacka löken och riv moroten grovt.
Bryn färs, lök och morot i oljan. Tillsätt tomatpuré och fortsätt bryna någon minut. Tillsätt rosmarin, buljong och soja. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Tomatsallad: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger, socker och olivolja i en salladsskål.
Skär tomaterna i bitar och grovhacka basilikan. Blanda det med löken. Krydda med salt och peppar.
Servera den nykokta pastan med bolognesen och tomatsalladen
Mini paj med lax och ricotta
6 st
Ingredienser:
1 förpackning smördeg 250 g
250 g ricotta
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 förpackning salladslök 125 g
1 msk smör
200 g kallrökt lax
salt
citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugn...
HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP
Ingredienser:
700 g hjortrygg
2 tsk rapsolja, kallpressad
200 g svamp, blandad
6 st salladslökar
1 dl hoisinsås
2 ms k balsamicovinäger
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...
Lemon posset med vanilj och hallon
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
¾ tsk vaniljsocker
1 d l strösocker
1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft
1½ msk frystorkade hallon
Topping:
hallon och kaksmulor ...
Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås
Ingredienser:
ca 600 g laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt
M...