Senaste inläggen
Pork burger med citrongräs, gurka och koriander
2 portioner
Ingredienser:
1 sötpotatis
olja
salt
Pork burger:
2 citrongräs
2 msk ströbröd
4 msk mjölk
1 lime
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 tsk sambal oelek
250 g vildsvinsfärs
1/2 gurka
saft från den använda limen
1 tsk flytande honung
Ingefärsdressing:
1 msk flytande honung
1 1/2 msk tomatpuré
1 msk vatten
1 msk japansk soja
1 krm mald ingefära
1 krm spiskummin
2 krm sambal oelek
1 msk créme fraiche
2 hamburgebröd
1 kruka koriander
Gör så här:
Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto
2 portioner
Ingredienser:
1/2 burk kronärtskockor
1/4 knippe bladpersilja
300 g kycklingfilé
2 krm salt
svartpeppar
smör
5 dl vatten
1 kycklingbuljong
1/2 fänkål
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 3/4 dl arborioris
olja
1 dl vitt matlagningsvin
1/4 knippe bladpersilja
30 g Grana Padano
1 msk smör
1/4 ask ruccola
1/2 burk kronärtskocka
Gör så här:
Halstrad laxfilé med vitvinssås, krutonger, tomat- och fänkålssalsa
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
1 hamburgebröd
olja
Vitvinssås:
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
3/4 tsk vetemjöl
1 dl matlagningsvin
3/4 dl vatten
3/4 tärning kycklingbuljong
1/4 dl mjölk
1/4 dl crème fraiche
300 laxfilé
2 krm salt
olja
Fänkålssalsa:
1/2 fänkål
1/2 rödlök
1/4 knippe bladpersilja
1 tomat
1/2 citron
1 tsk olja
1 krm salt
scartpeppar
Gör så här:
Lövbiff med dijon- och dragonhollandaise, äpple och grönkål
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
1 tsk salvia
salt
svartpeppar
olivolja
25 g smör
Dijon- och dragonhollandaise:
1 äggula
1 msk dijonsenap
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl grekisk yoghurt
2 tsk torkad dragon
3/4 krm salt
svartpeppar
1/2 äpple
1 schalottenlök
olivolja
1 tsk torkad salvia
300 g lövbiff
1/2 tsk salt
svartpeppar
1/2 äpple
100 g grönkål
olivolja
salt
Gör så här:
Poké bowl med krämiga chiliräkor, rödkålssallad, sjögräs- och sesamchips
2 portioner
Ingredienser:
2 portionerJasminris
1 tsk socker
1 krm salt
1 msk vitvinsvinäger
1 ägg
rivet skal från 1 lime
3/4 dl grekisk yoghurt
1/2 tsk chili flakes
3/4 krm salt
170 g räkor på burk
1 vitlöksklyfta
2 tsk socker
1/2 tsk chili flakes
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/4 rödkålshuvud
saften från 1 lime
1 mango
20 g färsk mynta
1 förpackning sjögräschips
Gör så här:
Vit bönsoppa med Grana Padano, grönkålschips och timjanstekt svamp
2 portioner
Ingredienser:
100 g grönkål
1 krm salt
Bakplåtspapper
Olivolja
1 ciabatta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
380 g vita bönor
1 msk vitvinsvinäger
4 1/2 dl vatten
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
70 g Grana Padano
1/2 dl mjölk
salt
svartpeppar
1/2 kruka timjan
250 g skogschamoinjoner
salt
svartpeppar
Gör så här:
Äppeltosca
ca 20 rutor
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält avsvalnat smör
1 1/2 dl gräddfil
4 äpplen
Toscasmet:
50 g smält smör
2 dl mandelspån
4 msk vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 g-
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning.
Rör ner smör och gräddfil.
Kärna ur och skala äpplena,skär i tunna klyftor.
Häll smeten i en bakplåtsklädd form, ca 20x30 cm. Fördela äppelklyftorna över kakan.Grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen.
Toscasmet: Blanda smör,mandespån,vispgrädde,socker och sirap i en kastrull och sjud i några minuter under omrörning.
Ta ut formen och bred smeten över kakan.Grädda ytterligare ca 15 minuter,eller tills kakan fått fin färg.
Servera med vaniljsås,lättvispad grädde eller vaniljglass.
Lycka till
/Carina
Tagliatelle med salsiccia, timjan, citron och rostade pinjenötter
2 portioner
Ingredienser:
250 g körsbärstomater
1 krm salt
1 krm socker
40 g pinjenötter
1/2 kruka timjan
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
180 g tagiatelle
olivolja
200 g salsicciafärs
1 msk torkad salvia
1/2 tsk salt
1 citron skal och saft
1 dl vatten
1 ask bladspenat
30 g Grana Padano
Gör så här:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|