Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017

Lättrimmad sejrgg med vitvinssås,ljummen gurka och dillcrumble

Av Carina Andersson - 30 oktober 2017 19:30

 

Lättrimmad sejrgg med vitvinssås,ljummen gurka och dillcrumble


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

1/2 ask + 1 msk fryst dill

1/4 dl ströbröd

olivolja

bakplåtspapper


5 dl vatten

300 g sejrygg

flytande smör


1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

3/4 tsk vetemjöl

1 1/2 dl vitt matlagningsvin

1/2 dl vatten

3/4 dl vispgrädde

1/2 tärning kycklingbuljong

1/2 rödlök

1/2 gyrka

salt

svartpeppar 



Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.


Dillcrumble:blanda 1/2 ask fryst dill med ströbröd,1/2 msk olivolja och 1 krm salt i en bunke.Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.tillaga mitt i ugnen 13-15 minuter.


Rimlag:rör i hop vatten och 2 msk salt i en rymlig bunke.Lägg ner sejrygg och låt ligga och dra 5-10 minuter.

Torka av fisken på hushållspapper.Lägg över i en ugnsform och ringla över smör.Tillaga i nedre delen av ugnen12-15 minuter.


Vitvinssås:finhacka schalottenlök och vitlök.Fräs på medelvärme i en kastrull med smör.Pudra ner vetemjöl.Tillsätt vitt matlagningsvin,vatten,vispgrädde och kycklingbuljontärning.Lår sjuda 10-12 minuter.


Klyfta rödlök.Skala och halvera gurkan på längden.Skrapa ur kärnhuset och skär gurkan i mindre bitar.Fräs allt i en stekpanna med smör 1-2 minuter.Krydda med 1 msk fryst dill,salt och svartpeppar.

Mixa vitvinssåsen med stavmixer.Servera till ugnsbakad sejrygg,ljummen gurka och dillcrumble.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards