Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017
Lättrimmad sejrgg med vitvinssås,ljummen gurka och dillcrumble
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
1/2 ask + 1 msk fryst dill
1/4 dl ströbröd
olivolja
bakplåtspapper
5 dl vatten
300 g sejrygg
flytande smör
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3/4 tsk vetemjöl
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl vatten
3/4 dl vispgrädde
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 rödlök
1/2 gyrka
salt
svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Dillcrumble:blanda 1/2 ask fryst dill med ströbröd,1/2 msk olivolja och 1 krm salt i en bunke.Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.tillaga mitt i ugnen 13-15 minuter.
Rimlag:rör i hop vatten och 2 msk salt i en rymlig bunke.Lägg ner sejrygg och låt ligga och dra 5-10 minuter.
Torka av fisken på hushållspapper.Lägg över i en ugnsform och ringla över smör.Tillaga i nedre delen av ugnen12-15 minuter.
Vitvinssås:finhacka schalottenlök och vitlök.Fräs på medelvärme i en kastrull med smör.Pudra ner vetemjöl.Tillsätt vitt matlagningsvin,vatten,vispgrädde och kycklingbuljontärning.Lår sjuda 10-12 minuter.
Klyfta rödlök.Skala och halvera gurkan på längden.Skrapa ur kärnhuset och skär gurkan i mindre bitar.Fräs allt i en stekpanna med smör 1-2 minuter.Krydda med 1 msk fryst dill,salt och svartpeppar.
Mixa vitvinssåsen med stavmixer.Servera till ugnsbakad sejrygg,ljummen gurka och dillcrumble.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|