Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017

Lättrimmad sejrgg med vitvinssås,ljummen gurka och dillcrumble

Av Carina Andersson - 30 oktober 2017 19:30

 

Lättrimmad sejrgg med vitvinssås,ljummen gurka och dillcrumble


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

1/2 ask + 1 msk fryst dill

1/4 dl ströbröd

olivolja

bakplåtspapper


5 dl vatten

300 g sejrygg

flytande smör


1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

3/4 tsk vetemjöl

1 1/2 dl vitt matlagningsvin

1/2 dl vatten

3/4 dl vispgrädde

1/2 tärning kycklingbuljong

1/2 rödlök

1/2 gyrka

salt

svartpeppar 



Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.


Dillcrumble:blanda 1/2 ask fryst dill med ströbröd,1/2 msk olivolja och 1 krm salt i en bunke.Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.tillaga mitt i ugnen 13-15 minuter.


Rimlag:rör i hop vatten och 2 msk salt i en rymlig bunke.Lägg ner sejrygg och låt ligga och dra 5-10 minuter.

Torka av fisken på hushållspapper.Lägg över i en ugnsform och ringla över smör.Tillaga i nedre delen av ugnen12-15 minuter.


Vitvinssås:finhacka schalottenlök och vitlök.Fräs på medelvärme i en kastrull med smör.Pudra ner vetemjöl.Tillsätt vitt matlagningsvin,vatten,vispgrädde och kycklingbuljontärning.Lår sjuda 10-12 minuter.


Klyfta rödlök.Skala och halvera gurkan på längden.Skrapa ur kärnhuset och skär gurkan i mindre bitar.Fräs allt i en stekpanna med smör 1-2 minuter.Krydda med 1 msk fryst dill,salt och svartpeppar.

Mixa vitvinssåsen med stavmixer.Servera till ugnsbakad sejrygg,ljummen gurka och dillcrumble.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 16 juli 19:45


Clubsandwich med dijondressing, bacon, kyckling och kålrabbisallad   2 portioner   Ingredienser:   Dijondressing: 25 g halloumi 3/4 dl gräddfil 1 vitlöksklyfta 1/2 msk dijonsenap 1 krm salt svartpeppar   Marinad: 1 vi...

Av Carina Andersson - Onsdag 11 juli 12:15


   Kycklingsatay med jordnötssås & asiatsik vitkålssallad med nudlar   4 portioner   Ingredienser:   8 st Kyckling satay spett3-4 st kycklingfiléer Marinad:1 tsk finhackad ingefära (0,5 tsk torkad ingefära funkar också bra)3 st vitlök...

Av Carina Andersson - Onsdag 11 juli 11:45


   Midsommartårta   Ingredienser: 75 g smör 2 dl florsocker 5 äggulor 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 4 msk mjölk Maräng 5 äggvitor 2 dl strösocker 50 g mandelspån Fyllning: 350 j jordgubbar 3 dl vispgrädde 150g...

Av Carina Andersson - Måndag 23 april 19:45


   Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   Vitvinssås: 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta lite smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl vitt matlagningsvin 3/4 dl vatte...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se