Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017

Kalkonfilé i tomatsås med fetaostroostad potatis och kalamataoliver

Av Carina Andersson - 30 oktober 2017 19:15

  

Kalkonfilé i tomatsås med fetaostroostad potatis och kalamataoliver


2 portioner


Ingredienser:

450 g potatis

50 g fetaost + 50 g fetaost

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

300 g kalkonfilé

torkad oregano

salt

svartpeppar

torkad rosmarin

1/2 tsk socker

1 krm kanel

1/2 tsk sambal oelek

1 burk konserverade körsbärstomater

1/2 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1 förpackning kalamataoliver

1 grön paprika

1/2 rödlök

1/2 kruka oregano

olivolja



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Halvera potatisen och lägg i en ugnsform,blanda med olivolja,salt och svartpeppar.

Rosta i övre delen av ugnen20 minuter.Smula över 50 g fetaost och gratinera ytterligare 5 minuter.


Grovhacka gul lök och finhacka vitlöken.

Hetta upp olivolja i en stekpanna.Stek kalkonfilé runtom,krydda med 1 1/2 tsk torkad oregano,1/2 tsk salt och svartpeppar.

Lägg över kalkonen i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 15-18 minuter,tills kalkonen är helt genomstekt.

Låt stekpannan stå kvar.


Tomatsås: tillsätt gul lök och vitlök i stekpannan,fräs 1-2 minuter.Krydda med 1 tsk torkad oregano,3/4 tsk torkad rosmarin,1/2 tsk socker,1 krm malen kanel och sambal oelek.Tillsätt konserverade körsbärstomater,1/2 dl vatten och kycklingbuljongtärning.Låt sjuda på medelvärme 10-12 minuter.


Paprikasalsa:skär paprikan i små bitar.Skiva rödlöken tunt.Blanda i en skål med 1 tsk olivolja och hälften av oliverna.


Skär kalkonen i skivor och lägg ner i tomatsåsen.


Grovhacka oregano.Strö fetaost,oregano och resten av oliverna över kalkonen.ervera med fetaostrostad potatis och paprikasalsa.


Smaklig måltid

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards