Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017
Kalkonfilé i tomatsås med fetaostroostad potatis och kalamataoliver
2 portioner
Ingredienser:
450 g potatis
50 g fetaost + 50 g fetaost
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g kalkonfilé
torkad oregano
salt
svartpeppar
torkad rosmarin
1/2 tsk socker
1 krm kanel
1/2 tsk sambal oelek
1 burk konserverade körsbärstomater
1/2 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
1 förpackning kalamataoliver
1 grön paprika
1/2 rödlök
1/2 kruka oregano
olivolja
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Halvera potatisen och lägg i en ugnsform,blanda med olivolja,salt och svartpeppar.
Rosta i övre delen av ugnen20 minuter.Smula över 50 g fetaost och gratinera ytterligare 5 minuter.
Grovhacka gul lök och finhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja i en stekpanna.Stek kalkonfilé runtom,krydda med 1 1/2 tsk torkad oregano,1/2 tsk salt och svartpeppar.
Lägg över kalkonen i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 15-18 minuter,tills kalkonen är helt genomstekt.
Låt stekpannan stå kvar.
Tomatsås: tillsätt gul lök och vitlök i stekpannan,fräs 1-2 minuter.Krydda med 1 tsk torkad oregano,3/4 tsk torkad rosmarin,1/2 tsk socker,1 krm malen kanel och sambal oelek.Tillsätt konserverade körsbärstomater,1/2 dl vatten och kycklingbuljongtärning.Låt sjuda på medelvärme 10-12 minuter.
Paprikasalsa:skär paprikan i små bitar.Skiva rödlöken tunt.Blanda i en skål med 1 tsk olivolja och hälften av oliverna.
Skär kalkonen i skivor och lägg ner i tomatsåsen.
Grovhacka oregano.Strö fetaost,oregano och resten av oliverna över kalkonen.ervera med fetaostrostad potatis och paprikasalsa.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|