Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017

Kalkonfilé i tomatsås med fetaostroostad potatis och kalamataoliver

Av Carina Andersson - Måndag 30 okt 19:15

  

Kalkonfilé i tomatsås med fetaostroostad potatis och kalamataoliver


2 portioner


Ingredienser:

450 g potatis

50 g fetaost + 50 g fetaost

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

300 g kalkonfilé

torkad oregano

salt

svartpeppar

torkad rosmarin

1/2 tsk socker

1 krm kanel

1/2 tsk sambal oelek

1 burk konserverade körsbärstomater

1/2 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1 förpackning kalamataoliver

1 grön paprika

1/2 rödlök

1/2 kruka oregano

olivolja



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Halvera potatisen och lägg i en ugnsform,blanda med olivolja,salt och svartpeppar.

Rosta i övre delen av ugnen20 minuter.Smula över 50 g fetaost och gratinera ytterligare 5 minuter.


Grovhacka gul lök och finhacka vitlöken.

Hetta upp olivolja i en stekpanna.Stek kalkonfilé runtom,krydda med 1 1/2 tsk torkad oregano,1/2 tsk salt och svartpeppar.

Lägg över kalkonen i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 15-18 minuter,tills kalkonen är helt genomstekt.

Låt stekpannan stå kvar.


Tomatsås: tillsätt gul lök och vitlök i stekpannan,fräs 1-2 minuter.Krydda med 1 tsk torkad oregano,3/4 tsk torkad rosmarin,1/2 tsk socker,1 krm malen kanel och sambal oelek.Tillsätt konserverade körsbärstomater,1/2 dl vatten och kycklingbuljongtärning.Låt sjuda på medelvärme 10-12 minuter.


Paprikasalsa:skär paprikan i små bitar.Skiva rödlöken tunt.Blanda i en skål med 1 tsk olivolja och hälften av oliverna.


Skär kalkonen i skivor och lägg ner i tomatsåsen.


Grovhacka oregano.Strö fetaost,oregano och resten av oliverna över kalkonen.ervera med fetaostrostad potatis och paprikasalsa.


Smaklig måltid

/Carina



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 12 dec 19:45


   Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips   2 portioner   Ingredienser: 200 g grönkål bakplåtspapper olja salt   2 portioner ris   1/2 burk sesamfrön 3/4 dl rysk yoghurt 3/4 tsk japansk soja   ...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 dec 19:18


   Älg - Bolognese   4 portioner   Ingredienser: 500 g älgfärs 1 msk matolja 1 finhackad gul lök 3 vitlöksklyftor 125 g strimlad bacon 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 2 tsk oregano42 msk knorr oxfond   Till server...

Av Carina Andersson - Söndag 3 dec 18:27

   Grekisk vildsvinsfärslimpa   6-8 portioner   Ingredienser: Rotfrukter 700 g potatis 5 morötter 4 palstenackor 1 msk olja salt och peppar     Vildsvinsfärslimpa 1 dl ströbröd 2 dl mjölk 4 vitlöksklyftor 250 g gr...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:45


   Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis 1 morot 1/2 blomkål 2 + 3 vilöksklyftor 1 citron 1/2 ask fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 tsk torkad...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:15


   Soppa med blomkålscurry,koriander och frasiga kikärter   2 portioner   Ingredienser: 1/2 blomkål ( ca 400g ) 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 bit ingefära ( 2-3 msk ) 1 morot 1 msk tomatpuré 1/2 burk sesamfrön 1/2 tsk spisk...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se