Direktlänk till inlägg 6 oktober 2016

Kycklingfärsbiffar med rotfruktsmos och picklad lök

Av Carina Andersson - 6 oktober 2016 18:50

  

Kycklingfärsbiffar med rotfruktsmos och picklad lök


4 portioner


Ingredienser:

Mos

  • 2 palsternackor
  • ca 200 g morötter
  • 900 g potatis
  • 3 msk smör
  • salt och peppar

Lök

  • 2 rödlökar
  • 5 enbär
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 ask färsk persilja (ā 20 g)

Biffar

  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör

Till servering

  • 1 cosmopolitansallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Mos: Skala och skär palsternacka, morötter och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  • Lök: Skala och skiva löken. Krossa enbären. Koka upp vatten, socker, salt, vinäger och enbär och låt sjuda ca 5 minuter. Dra av från värmen och lägg i löken. Hacka persiljan och blanda hälften av den med löken (spara resten av persiljan till biffarna). 
  • Biffar: Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla ett par minuter. Blanda sedan ströbrödsblandningen med ägget, persiljan och färsen. Krydda med senap, salt och peppar. Forma färsen till små biffar.
  • Bryn biffarna i smöret i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan med biffarna mitt i ugnen ca 8 minuter. 
  • Mos: Häll av vattnet. Stöt rotfrukterna och vispa till ett mos tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
  • Till servering: Skär salladen i bitar. Servera biffarna med lök, mos och sallad.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards