Direktlänk till inlägg 23 mars 2014

Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Av Carina Andersson - 23 mars 2014 16:35

  

Kryddstekta kotletter med auberginedipp


4 portioner



Ingredienser:

  • 4port ris eller annat gryn

Auberginedipp

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 tsk spiskummin

Haricots verts

  • 1 rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Kotletter

  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk paprikapulver

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Auberginedipp: Skala och finhacka vitlöken. Skär auberginen i centimeterstora bitar.
  • Fräs vitlök och aubergine i olivoljan i en gryta ca 20 minuter eller tills de är mosiga. Mixa eller mosa auberginen med en gaffel. Blanda ner crème fraiche. Smaka av med pressad limesaft, salt, peppar, hackad gräslök och spiskummin.
  • Haricots verts: Skala och skiva löken tunt. Ansa och koka haricots vertsen mjuka i saltat kokande vatten. Låt dem rinna av. Blanda dem med lök, olivolja och vinäger.
  • Kotletter: Stek kotletterna i matfettet ca 4 minuter på varje sida i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över rosmarin och paprikapulver.
  • Servera kotletterna med auberginedipp, haricots verts och ris.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards