Direktlänk till inlägg 23 mars 2014

Kryddstekta kotletter med auberginedipp

Av Carina Andersson - 23 mars 2014 16:35

  

Kryddstekta kotletter med auberginedipp


4 portioner



Ingredienser:

  • 4port ris eller annat gryn

Auberginedipp

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 tsk spiskummin

Haricots verts

  • 1 rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Kotletter

  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk paprikapulver

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Auberginedipp: Skala och finhacka vitlöken. Skär auberginen i centimeterstora bitar.
  • Fräs vitlök och aubergine i olivoljan i en gryta ca 20 minuter eller tills de är mosiga. Mixa eller mosa auberginen med en gaffel. Blanda ner crème fraiche. Smaka av med pressad limesaft, salt, peppar, hackad gräslök och spiskummin.
  • Haricots verts: Skala och skiva löken tunt. Ansa och koka haricots vertsen mjuka i saltat kokande vatten. Låt dem rinna av. Blanda dem med lök, olivolja och vinäger.
  • Kotletter: Stek kotletterna i matfettet ca 4 minuter på varje sida i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över rosmarin och paprikapulver.
  • Servera kotletterna med auberginedipp, haricots verts och ris.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 16 april 20:31


   Ljummen glasnudelsallad med knaperstekt halloumi, koriander och jordnötter   2 portioner   Ingredienser:   Dressing: 1 röd chili 1 lime 2 vitlöksklyftor 1/2 msk socker 1 1/2 msk japans soja 1/2 msk vitvinsvinäger   Gl...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:44


   Fröknäckebröd   Ingredienser: 2 dl majsmjöl 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl chiafrön 1/2 dl hela linfrön 1/2 dl sesamfrön 1 msk olivolja 2 1/2 dl kokande vatten   1-2 tsk flingsalt   2 bakplåtspapper  ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:29


   Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat   2 portioner   Ingredienser:   Vispat brynt smör: 25 g smör 1 tsk olivolja   Vitlöksrostad potatis: 500 g potatis 1 vitlöksklyfta 2 krm ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:15


   Marockansk kyckling med saffran, oliver och ris med rostad mandel   2 portioner   Ingredienser:   Mandelris: 50 g flagad mandel 1 3/4 dl basmatiris 3 dl vatten 1/2 kycklingbuljongtärning olivolja   Kyckling: 300 g ky...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:06


   Ribollita- Italiensk bondsoppa med pancetta, Grana Padano och oregano   2 portioner   Ingredienser: 150 g pancetta 1/2 gul lök 1 morot 150 g selleristjälkar 1/2 zucchini 1 förpackning canelli bönor 2 vitlöksklyftor olivol...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se