Direktlänk till inlägg 20 mars 2014

Köttbullar med kokosmjölk

Av Carina Andersson - 20 mars 2014 19:55

  

Köttbullar med kokosmjölk


4 portioner


Ingredienser:

Köttbullar

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk olja
  • 4 port ris

Ärt- och sesamsallad

  • 100 g ärtskott
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 tsk olja

Kålfräs

  • 1 gul lök
  • 2 msk riven ingefära
  • 200 g svartkål
  • 1 tsk olja
  • 1 msk currypasta
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk japansk soja
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Köttbullar: Blanda ströbröd med vatten och soja, låt svälla ca 2 minuter.
  • Skala och pressa vitlöken, blanda den med färsen och ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form med oljan. Forma färsen till bollar och lägg dem i formen. Stek köttbullarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ärt- och sesamsallad: Blanda ärtskotten med limesaft, sesamfrö och olja.
  • Kålfräs: Skala lök och ingefära. Skiva löken och riv ingefäran.
  • Fräs lök och kål i oljan i en stor kastrull och tillsätt röd curry. Blanda ner vatten, buljongtärning, kokosmjölk, soja och ingefära i kålfräset och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll kålfräset över köttbullarna och låt allt bli varmt.
  • Servera köttbullarna med kålfräset, ärt- och sesamsalladen och riset.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards