Direktlänk till inlägg 20 mars 2014

Köttbullar med kokosmjölk

Av Carina Andersson - 20 mars 2014 19:55

  

Köttbullar med kokosmjölk


4 portioner


Ingredienser:

Köttbullar

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk olja
  • 4 port ris

Ärt- och sesamsallad

  • 100 g ärtskott
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 tsk olja

Kålfräs

  • 1 gul lök
  • 2 msk riven ingefära
  • 200 g svartkål
  • 1 tsk olja
  • 1 msk currypasta
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk japansk soja
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Köttbullar: Blanda ströbröd med vatten och soja, låt svälla ca 2 minuter.
  • Skala och pressa vitlöken, blanda den med färsen och ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form med oljan. Forma färsen till bollar och lägg dem i formen. Stek köttbullarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ärt- och sesamsallad: Blanda ärtskotten med limesaft, sesamfrö och olja.
  • Kålfräs: Skala lök och ingefära. Skiva löken och riv ingefäran.
  • Fräs lök och kål i oljan i en stor kastrull och tillsätt röd curry. Blanda ner vatten, buljongtärning, kokosmjölk, soja och ingefära i kålfräset och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll kålfräset över köttbullarna och låt allt bli varmt.
  • Servera köttbullarna med kålfräset, ärt- och sesamsalladen och riset.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards