Senaste inläggen
Broccoliris med kyckling
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Bondomelett med tomatsallad
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Fläskkarré med bitig tomatsås
4 portioner
Ingredienser:
Så här gör du:
Lycka till
/Carina
Pasta med paprikaostkorv
4 portioner
Lycka till
/Carina
Stekt lax med ärtsås
4 portioner
Ingredienser:
Lycka till
/Carina
Älgstek med höstens smaker
Ingredienser:
ca 3 kg älgstek
smör till stekning
2 tsk malen ungersk paprika
1 tsk torkad timjan
Salt & peppar
½ zucchini
1 äpple
1 morot
1 rödlök
½ gul paprika
½ röd paprika
100 gram färska champinjoner
Såsen :
3 msk smör
3 msk mjöl
6 dl mörk oxbuljong (2-3 msk fond/alt. tärning + vatten)
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 tsk japansk soya
1 tsk chilisås
1 krm malen vitpeppar
2 msk vinbärsgelé
Salt
GÖR SÅ HÄR :
Skär grönsaker, äpple, svamp och lök och lägg i en ugnsfast form.
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn steken runtom så den får fin färg. Krydda med paprika, timjan, salt och peppar. Ta upp och lägg steken i formen på grönsakerna.
Vispa ur pannan som du brynt skinksteken i.med smör och mjöl och vispa slätt.
Tillsätt buljong lite i taget samtidigt som du vispar så det inte blir klumpar. När all buljong är i, tillsätt grädde, tomatpuré, soya, vitpeppar och gelé. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra ca 15 min. Smaka av med salt. Slå såsen över formen med stek och grönsaker.
Stek i ugn på 160 grader tills innertemperatur på köttet visar 68 grader. Ta ut formen, täck med folié och låt ”vila” ca 10-15 min.
Ta upp köttet med stekgaffel, skiva det tunt och lägg tillbaka i formen med sås.
Servera med kokt potatis.
Lycka till
/Carina
Apelsinkycklingsallad
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 apelsiner
1 tsk svartpeppar
1 msk olja
2 dl pärlcouscous
1 kycklingbuljongtärning
300 g blandsallad
1 knippebladpersilja
10 cocktailtomater
1 avokado
8 chaminjoner,färska
1 passionsfrukt
Sås
4 dl créme fraiche
1 msk färsk basilika
1 nypa socker
salt
Gör så här:
Blanda peppar,salt,olja skalet och saften från en apelsin.Bred marinaden över kycklingen och låt stå cirka 1 timme.
Stek kycklingen mitt i ugnen på 200 g i cirka 20 minuter.
Koka couscous i vatten med buljong enligt anvisningen på förpackningen.Skölj i kallt vatten.
Häll en halv pressad apelsin över salladen.Skär grönsaker och frukter i önskad storlek och varva med sallad, cous cous och skivad kycklingfilé.
Blanda i hop ingredienserna till såsen.Smaka av med salt och låt den stå cirka 5 minuter före servering.
Servera eventuellt med ett gott bröd till.
Lycka till
/Carina
Hälsokoex
1 plåt
Ingredienser:
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 dl
dinkelmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en bunke.Häll ut på bakplåtspapper i en långpanna och smeta ut till ett tunt lager.Skär upp brödet i bitar innan du sätter in det i ugnen.Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 50 minuter.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||||
|