Senaste inläggen

Av Carina Andersson - 24 september 2013 20:38


  

Broccoliris med kyckling


4 portioner





Ingredienser:

  • 4kycklingklubbor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 port basmatiris
  • 1 röd spansk peppar
  • 250 g broccoli
  • 2 msk japansk soja
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl sweet chili
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Stek kycklingklubborna i oljan i en stekpanna tills de får en fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  • Stek mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 82˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Kärna ur och finhacka spansk peppar.
  • Skär broccolin i små buketter och koka dem mjuka i saltat vatten.
  • Blanda riset med chili, broccoli och soja.
  • Blanda yoghurten med sweet chili,vitlök och smaka av med salt och peppar.
  • Servera kycklingen med broccoliriset, yoghurten och gärna lite extra soja samt sallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 22 september 2013 19:15

  

Bondomelett med tomatsallad


4 portioner



Ingredienser:


  • 1/2 purjolök
  • 700 g tärnad potatis
  • 150 g tärnat bacon
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Häll av och skölj potatisen, låt den rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  • Stek baconet tills det får fin färg i en stekpanna. Vänd ner purjolöken och låt den bli lite mjuk. Tillsätt potatisen och stek några minuter tills den blir varm.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med salt och peppar.
  • Häll äggsmeten över potatis, bacon och lök (om du har en stekpanna som klarar ugnsvärmen, välj annars en smord ugnssäker form).
  • Sätt in pannan mitt i ugnen och stek ca 15 minuter eller tills smeten stelnat.
  • Klyfta tomaterna och hacka persiljan. Vänd ihop tomater och persilja med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera omeletten tillsammans med tomatsalladen.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 22 september 2013 19:10

Fläskkarré med bitig tomatsås


4 portioner



Ingredienser:

  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 4 skivor fläskkarré

Så här gör du:

  • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och hacka löken. Skär tomaterna i tärningar och hacka persiljan.
  • Stek löken i hälften av oljan tills den får färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare en stund.
  • Rör ner vatten, crème fraiche, sambal oelek, socker, vinäger, tomater, och persilja. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek fläskkarrén i en het panna i resten av oljan ca 10 minuter. Salta och peppra och vänd dem då och då.
  • Servera karrén med tomatsåsen och bulgur.

Lycka till

/Carina




Av Carina Andersson - 19 september 2013 19:43

  

Pasta med paprikaostkorv


4 portioner



Ingredienser

  • 4 port pasta, gärna gnocchi
  • 1/2 purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 2 förp ostwurst (à 240 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 1 msk senap
  • 1/2 dl pastavatten

Så här gör du:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikorna.
  3. Stek lök och paprika i hälften av oljan ca 5 minuter. Pressa i vitlöken. Vänd runt och fräs en stund. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  4. Skiva korven och stek i resten av oljan ca 5 minuter.
  5. Tillsätt paprikafräset i pannan med korven och fräs ytterligare några minuter.
  6. Häll av pastan och låt den rinna av. Spara 1/2 dl (för 4 port) av pastavattnet till såsen.
  7. Blanda i crème fraiche, chilisås, senap och pastavattnet i pannan. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera gärna med en grönsallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 17 september 2013 19:36

  

Stekt lax med ärtsås


4 portioner



Ingredienser:

  • 900 g potatis
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 250 g ärter
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gurka

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Stek laxen i oljan tills den får fin färg, lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Koka ärterna i mjölken med buljongtärningen några minuter.
  6. Mixa ärterna med mjölken till en slät sås med stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala och skär gurkan i stavar.
  8. Servera laxen med ärtsås, gurka och potatis.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 15 september 2013 11:30

  

Älgstek med höstens smaker


Ingredienser:

ca 3 kg älgstek
smör till stekning
2 tsk malen ungersk paprika
1 tsk torkad timjan
Salt & peppar

½ zucchini
1 äpple
1 morot
1 rödlök
½ gul paprika
½ röd paprika
100 gram färska champinjoner

Såsen : 
3 msk smör
3 msk mjöl
6 dl mörk oxbuljong (2-3 msk fond/alt. tärning + vatten)
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 tsk japansk soya
1 tsk chilisås
1 krm malen vitpeppar
2 msk vinbärsgelé
Salt



GÖR SÅ HÄR :

Skär grönsaker, äpple, svamp och lök och lägg i en ugnsfast form.

  


Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn steken runtom så den får fin färg. Krydda med paprika, timjan, salt och peppar. Ta upp och lägg steken i formen på grönsakerna.

  


Vispa ur pannan som du brynt skinksteken i.med smör och mjöl och vispa slätt.

Tillsätt buljong lite i taget samtidigt som du vispar så det inte blir klumpar. När all buljong är i, tillsätt grädde, tomatpuré, soya, vitpeppar och gelé. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra ca 15 min. Smaka av med salt. Slå såsen över formen med stek och grönsaker.

  


Stek i ugn på 160 grader tills innertemperatur på köttet visar 68 grader. Ta ut formen, täck med folié och låt ”vila” ca 10-15 min.

  


Ta upp köttet med stekgaffel, skiva det tunt och lägg tillbaka i formen med sås.

 


Servera med kokt potatis.

  


Lycka till

/Carina



#Älgstek #höst #grönsaker


Av Carina Andersson - 15 september 2013 11:00

  

Apelsinkycklingsallad


4 portioner



Ingredienser:

4 kycklingfiléer

2 apelsiner

1 tsk svartpeppar

1 msk olja

2 dl pärlcouscous

1 kycklingbuljongtärning

300 g blandsallad

1 knippebladpersilja

10 cocktailtomater

1 avokado

8 chaminjoner,färska

1 passionsfrukt


Sås

4 dl créme fraiche

1 msk färsk basilika

1 nypa socker

salt


Gör så här:

Blanda peppar,salt,olja skalet och saften från en apelsin.Bred marinaden över kycklingen och låt stå cirka 1 timme.

Stek kycklingen mitt i ugnen på 200 g i cirka 20 minuter.

Koka couscous i vatten med buljong enligt anvisningen på förpackningen.Skölj i kallt vatten.

Häll en halv pressad apelsin över salladen.Skär grönsaker och frukter i önskad storlek och varva med sallad, cous cous och skivad kycklingfilé.

Blanda i hop ingredienserna till såsen.Smaka av med salt och låt den stå cirka 5 minuter före servering.


Servera eventuellt med ett gott bröd till.


 


Lycka till

/Carina



#apelsinkycklingsallad #kycklingsallad

Av Carina Andersson - 15 september 2013 10:42

  

Hälsokoex


1 plåt


Ingredienser:

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

1/2 dl linfrön

2 dl

dinkelmjöl

1/2 tsk salt

1/2 dl rapsolja

2 dl varmt vatten



Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en bunke.Häll ut på bakplåtspapper i en långpanna och smeta ut till ett tunt lager.Skär upp brödet i bitar innan du sätter in det i ugnen.Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 50 minuter.


Lycka till

/Carina



#hälsokex #halsokex


Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2025
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards