Direktlänk till inlägg 15 september 2013
Apelsinkycklingsallad
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 apelsiner
1 tsk svartpeppar
1 msk olja
2 dl pärlcouscous
1 kycklingbuljongtärning
300 g blandsallad
1 knippebladpersilja
10 cocktailtomater
1 avokado
8 chaminjoner,färska
1 passionsfrukt
Sås
4 dl créme fraiche
1 msk färsk basilika
1 nypa socker
salt
Gör så här:
Blanda peppar,salt,olja skalet och saften från en apelsin.Bred marinaden över kycklingen och låt stå cirka 1 timme.
Stek kycklingen mitt i ugnen på 200 g i cirka 20 minuter.
Koka couscous i vatten med buljong enligt anvisningen på förpackningen.Skölj i kallt vatten.
Häll en halv pressad apelsin över salladen.Skär grönsaker och frukter i önskad storlek och varva med sallad, cous cous och skivad kycklingfilé.
Blanda i hop ingredienserna till såsen.Smaka av med salt och låt den stå cirka 5 minuter före servering.
Servera eventuellt med ett gott bröd till.
Lycka till
/Carina
#apelsinkycklingsallad #kycklingsallad
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|