Direktlänk till inlägg 12 april 2020

Citronformagetårta

Av Carina Andersson - 12 april 2020 10:45

 

Citronformagetårta


10-12 bitar


Ingredienser:


Mandelbotten

3 ägg

3 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 3 dl strösocker)

3 3/4 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver


Citronformage

7 gelantinblad

4 ägg

1+1 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 2 dl strösocker)

3 dl vispgrädde

1 citron rivet skal + 1 dl pressad citronsaft

250 g kesella 10%

 

Garnering

hallon

godisägg



Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mandelbotten: Vispa ägg och socker/sötningsmedel pösigt.Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ner i äggvispet.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.

Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter.Låt bottnen svalna.

Citronfromage:Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten,5 minuter.Dela äggen i vitor och gulor.

Vispa äggulor och 1 dl socker/sötningsmedel. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt 1 dl socker/sötningsmedel, lite i taget, under vispning. Ta upp gelantinbladen och smält dem på svag värme med 1 msk citronsaft.Rör ner gelantinet i äggulevispet tillsammans med resten av citronsaften och citronskal.Vänd ner kesella och grädde och blanda väl.Vänd sist ner äggvitorna.

Häll smeten i formen och släta till ytan.Låt fromagen stelna i kylen, minst 4 timmar.

Vid servering: Lossa runda kanten med en knvi och ställ tårtan på ett fat.Garnera med hallon och godisägg.



Ät och njut

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards