Direktlänk till inlägg 25 maj 2014

Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad

Av Carina Andersson - 25 maj 2014 13:35

  

Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad


4 portioner



Ingredienser:

Sparris- och potatissallad

  • 900 g potatis
  • 250 g grön sparris
  • 1 huvudsallad

Kalvfärsbiffar

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Sparris- och potatissallad: Skala, dela och koka potatisen.
  • Kalvfärsbiffar: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner färs, senap, salt och peppar. Blanda noga.
  • Forma färsen till biffar och stek dem i matfettet tills de får fin färg. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och tillaga dem mitt i ugnen ca 8 minuter. Stick lite i en biff och kolla så att det är klar vätska som kommer ut, då är de klara.
  • Sparris- och potatissallad: Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Dela sparrisen i tre delar. Koka den ca 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt sparrisen ligga i kallt vatten någon minut. Häll av vattnet och låt den rinna av väl. Ansa salladen och lossa bladen.
  • Dressing: Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
  • Sparris- och potatissallad: Vänd ner potatisen, sparrisen och salladen i dressingen.
  • Servera salladen med biffarna.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards