Direktlänk till inlägg 26 mars 2019

Krispig kyckling med rostad sötpotatis, syrad rödlök och mangodressing

Av Carina Andersson - 26 mars 2019 20:15

  

Krispig kyckling med rostad sötpotatis, syrad rödlök och mangodressing

 

2 portioner


Ingredienser:


Syrad rödlök:

1/2 rödlök

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk socker


Rostad sötpotatis:

1 st sötpotatis

1 krm salt

olivolja

1 krm cayennepeppar


Mangodressing:

1/2 mango

1/2 dl vispgrädde

1 lime

1 krm salt


Krispig kyckling:

300 g kycklinglårfilé

2 krm salt

1 ägg

vetemjöl

3 msk ströbröd

2 tsk paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

1 1/2 tsk torkad oregano

1 tsk spiskummin

2 krm salt

neutral olja


Tillbehör:

1/2 mango

1 st cosmopolitansallad

olivolja

1 krm salt



Gör så här:

  • Värm ugnen till 250 grader.
     
  • Syrad lök: Strimla rödlöken. Lägg i en liten kastrull tillsammans med socker och vinäger. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat bort, ca 1-2 min. Ställ åt sidan till servering.


  • Rostad sötpotatis: Skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med olja, salt och cayennepeppar. Rosta mitt i ugnen 18-20 min.


  • Mangodressing: Skala och skär mangon (½ st) i mindre bitar. Lägg i en mixerbehållare tillsammans med finrivet skal från limen och pressad saft från halva limen. Mixa till en slät sås med stavmixer. Tillsätt vispgrädde och mixa lite till. Smaka av med salt.


  • Krispig kyckling: Skär kycklingen i 2 bitar per lårfilé. Krydda med 2 krm salt. Blanda ihop ströbröd, paprikapulver, cayennepeppar, torkad oregano, spiskummin och salt på en tallrik. Lägg vetemjöl på en annan tallrik och vispa upp 1 ägg i en skål. Vänd kycklingen i vetemjöl, ägg och sist i ströbrödsblandningen. Stek kycklingen krispig i rikligt med olja 4-6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp +72°C). Låt rinna av på lite hushållspapper.


  • Skala och skär mangon i mindre bitar och plocka cosmopolitansallad i grova bitar. Lägg allt i en rymlig salladsskål. Blanda ner den rostade sötpotatisen, lite olivolja, salt och pressa ner resten av den använda limen.


  • Toppa sötpotatissalladen med syrad lök. Servera med mangodressing



    Smaklig måltid

    /Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards