Direktlänk till inlägg 17 mars 2019
Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
300 g vildsvinskarré
1 förp ruccola
1 ask cocktailtomater
1/2 st blomkål
1/2 dl rysk yoghurt
2 st vitlöksklyftor
1 krm socker
3/4 dl mjölk
Gör så här:
Ugnsbakade tomater: Halvera cocktailtomater. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och socker.
Ringla på lite olivolja och tillaga mitt i ugnen 25-30 min.
Blomkålspuré: Skala och halvera potatis och skär blomkål i mindre bitar. Koka mjukt i lättsaltat vatten.
Purévätska: Hetta upp lite olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och bryn tills vitlöken är gyllenbrun.
Ta från värmen och låt svalna lite. Blanda ner rysk yoghurt och mjölk.
Häll av blomkål och potatis, blanda med purévätskan, salt och nymald svartpeppar.
Mixa till en puré med stavmixer.
Skär vildsvinskarrén i 2 portionsbitar. Krydda med timjan, salt och nymald svartpeppar.
Stek i en stekpanna med smör och olivolja 3-4 min per sida.
Ruccolasallad: Lägg upp ruccola (sköljd) och ugnsbakade tomater i en skål och blanda med olivolja,
salt och nymald svartpeppar.
Servera nystekt vildsvinskarré med blomkålspuré och ruccolasallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|