Direktlänk till inlägg 17 mars 2019

Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater

Av Carina Andersson - 17 mars 2019 18:58

   Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater


2 portioner


Ingredienser:

  • 500 g potatis

  • 300 g vildsvinskarré

  • 1 förp ruccola

  • 1 ask cocktailtomater

  • 1/2 st blomkål

  • 1/2 dl rysk yoghurt

  • 2 st vitlöksklyftor

  •  olivolja
  •  salt
  •  svartpeppar
  • 1 krm socker

  • 3/4 dl mjölk

  • 1/2 tsk torkad timjan


Gör så här:


  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Ugnsbakade tomater: Halvera cocktailtomater. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och socker.

    Ringla på lite olivolja och tillaga mitt i ugnen 25-30 min.


  • Blomkålspuré: Skala och halvera potatis och skär blomkål i mindre bitar. Koka mjukt i lättsaltat vatten.

    Purévätska: Hetta upp lite olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och bryn tills vitlöken är gyllenbrun.

    Ta från värmen och låt svalna lite. Blanda ner rysk yoghurt och mjölk.

    Häll av blomkål och potatis, blanda med purévätskan, salt och nymald svartpeppar.

    Mixa till en puré med stavmixer.


  • Skär vildsvinskarrén i 2 portionsbitar. Krydda med timjan, salt och nymald svartpeppar.

    Stek i en stekpanna med smör och olivolja 3-4 min per sida.


  • Ruccolasallad: Lägg upp ruccola (sköljd) och ugnsbakade tomater i en skål och blanda med olivolja,

    salt och nymald svartpeppar.


  • Servera nystekt vildsvinskarré med blomkålspuré och ruccolasallad.



    Smaklig måltid

    /Carina




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards