Direktlänk till inlägg 17 mars 2019

Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 18:58

   Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater


2 portioner


Ingredienser:

  • 500 g potatis

  • 300 g vildsvinskarré

  • 1 förp ruccola

  • 1 ask cocktailtomater

  • 1/2 st blomkål

  • 1/2 dl rysk yoghurt

  • 2 st vitlöksklyftor

  •  olivolja
  •  salt
  •  svartpeppar
  • 1 krm socker

  • 3/4 dl mjölk

  • 1/2 tsk torkad timjan


Gör så här:


  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Ugnsbakade tomater: Halvera cocktailtomater. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och socker.

    Ringla på lite olivolja och tillaga mitt i ugnen 25-30 min.


  • Blomkålspuré: Skala och halvera potatis och skär blomkål i mindre bitar. Koka mjukt i lättsaltat vatten.

    Purévätska: Hetta upp lite olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och bryn tills vitlöken är gyllenbrun.

    Ta från värmen och låt svalna lite. Blanda ner rysk yoghurt och mjölk.

    Häll av blomkål och potatis, blanda med purévätskan, salt och nymald svartpeppar.

    Mixa till en puré med stavmixer.


  • Skär vildsvinskarrén i 2 portionsbitar. Krydda med timjan, salt och nymald svartpeppar.

    Stek i en stekpanna med smör och olivolja 3-4 min per sida.


  • Ruccolasallad: Lägg upp ruccola (sköljd) och ugnsbakade tomater i en skål och blanda med olivolja,

    salt och nymald svartpeppar.


  • Servera nystekt vildsvinskarré med blomkålspuré och ruccolasallad.



    Smaklig måltid

    /Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 19:03


  Saffranssnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 0,5 gram stött saffran 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 18:59


  Knäckiga kanelsnitt   Ingredienser: 100 gram rumstempurerat smör 1 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk sirap 1/2 msk kanel 1 msk vaniljsocker 1 kryddmått salt   Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. ...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 dec 17:15


  Saffransparfait med hallonsås   4 portioner   Ingredienser: 4 äggulor 1 1/4 dl strösocker 1 paket saffran (à 1/2 g) 1/2 tsk vaniljsocker 2 1/2 dl vispgrädde Hallonsås 250 g osockrade hallon   Gör så här: Vispa ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 dec 07:28


  Dovfärsgratäng   6 portioner     Ingredienser: 800 g dovfärs ( går bra med annan färs) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 2 tsk paprikapulver salt svartpeppar 3-4 msk tomatpure 400 g krossad tomat Olja till stekning...

Av Carina Andersson - Måndag 2 dec 19:15

   Cheesecake i glas med saffran   4 portioner   Ingredienser: 15 pepparkakor 25 g smält smör 0,5 g mortlad saffran 1 tsk citronsaft 200 g philadephiaost 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl florsocker     Dekoration: Visogrädde...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se