Direktlänk till inlägg 17 mars 2019

Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 18:58

   Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater


2 portioner


Ingredienser:

  • 500 g potatis

  • 300 g vildsvinskarré

  • 1 förp ruccola

  • 1 ask cocktailtomater

  • 1/2 st blomkål

  • 1/2 dl rysk yoghurt

  • 2 st vitlöksklyftor

  •  olivolja
  •  salt
  •  svartpeppar
  • 1 krm socker

  • 3/4 dl mjölk

  • 1/2 tsk torkad timjan


Gör så här:


  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Ugnsbakade tomater: Halvera cocktailtomater. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och socker.

    Ringla på lite olivolja och tillaga mitt i ugnen 25-30 min.


  • Blomkålspuré: Skala och halvera potatis och skär blomkål i mindre bitar. Koka mjukt i lättsaltat vatten.

    Purévätska: Hetta upp lite olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och bryn tills vitlöken är gyllenbrun.

    Ta från värmen och låt svalna lite. Blanda ner rysk yoghurt och mjölk.

    Häll av blomkål och potatis, blanda med purévätskan, salt och nymald svartpeppar.

    Mixa till en puré med stavmixer.


  • Skär vildsvinskarrén i 2 portionsbitar. Krydda med timjan, salt och nymald svartpeppar.

    Stek i en stekpanna med smör och olivolja 3-4 min per sida.


  • Ruccolasallad: Lägg upp ruccola (sköljd) och ugnsbakade tomater i en skål och blanda med olivolja,

    salt och nymald svartpeppar.


  • Servera nystekt vildsvinskarré med blomkålspuré och ruccolasallad.



    Smaklig måltid

    /Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:42


   Jordgubbspannacotta   4 portioner   Ingredienser: 2 gelatinblad200 g jordgubbar1 lime – zest och juice1 tsk vaniljsocker5 dl vispgrädde1 dl strösocker     Gör så här:1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minute...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:30


   Grillad lax med asiatisk sallad och srirachadressing   4 portioner Ingredienser: Lax 360 g lax 0.5 st krukor Koriander - färsk 2 tsk Fänkål Krydda 2 tsk Chiliflakes 0.5 tsk Flingsalt Asiatisk sallad 1 st Romansallat ...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:21


   Citronsås 3-4 personer   Ingredienser: 1 dl vispgrädde 2 dl créme fraiche 1 fiskbuljong 1 citron citronpeppar   Gör så här: Värm vispgrädde och créme fraicken tillsammans med buljongen försiktigt. Riv skalet från citronen...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:50


   Budapesttårta med syrlig jordgubbsgrädde   Ingredienser:   Budapestbottnar: 140 g hasselnötter 6 stora äggvitor 2 dl strösocker (till äggvispet) 1 dl majsstärkelse 2 dl strösocker (till hasselnötterna) Syrlig jordgubbsgrädde...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:46


   Karibisk coleslaw 6-8 personer Ingredienser: 1 kg vitkål (gärna spetskål)2 st morötter1 röd lök1 röd paprika1 mogen mango1 liten burk ananasringar1 färsk chili (valfritt)1,5 tsk dijonsenap3/4 dl majonnäsSalt & peppar Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se