Direktlänk till inlägg 17 mars 2019

Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 18:58

   Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater


2 portioner


Ingredienser:

  • 500 g potatis

  • 300 g vildsvinskarré

  • 1 förp ruccola

  • 1 ask cocktailtomater

  • 1/2 st blomkål

  • 1/2 dl rysk yoghurt

  • 2 st vitlöksklyftor

  •  olivolja
  •  salt
  •  svartpeppar
  • 1 krm socker

  • 3/4 dl mjölk

  • 1/2 tsk torkad timjan


Gör så här:


  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Ugnsbakade tomater: Halvera cocktailtomater. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och socker.

    Ringla på lite olivolja och tillaga mitt i ugnen 25-30 min.


  • Blomkålspuré: Skala och halvera potatis och skär blomkål i mindre bitar. Koka mjukt i lättsaltat vatten.

    Purévätska: Hetta upp lite olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och bryn tills vitlöken är gyllenbrun.

    Ta från värmen och låt svalna lite. Blanda ner rysk yoghurt och mjölk.

    Häll av blomkål och potatis, blanda med purévätskan, salt och nymald svartpeppar.

    Mixa till en puré med stavmixer.


  • Skär vildsvinskarrén i 2 portionsbitar. Krydda med timjan, salt och nymald svartpeppar.

    Stek i en stekpanna med smör och olivolja 3-4 min per sida.


  • Ruccolasallad: Lägg upp ruccola (sköljd) och ugnsbakade tomater i en skål och blanda med olivolja,

    salt och nymald svartpeppar.


  • Servera nystekt vildsvinskarré med blomkålspuré och ruccolasallad.



    Smaklig måltid

    /Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 19:20

   Rotfruktsgratäng med svamptäcke   6-8 personer   Ingredienser: 1 gul lök 400 g potatis 300 g morötter 300 g palsternacka 4 msk rapsolja 5 dl matlagningsgrädde 2 tsk torkad timjan salt nymald svartpeppar Svamptäcke 500 ...

Av Carina Andersson - Torsdag 7 mars 20:19


  Asiatisk kronhjortfärsfräs i salladsblad med limepicklad rödkål   4 portioner   Ingredienser:   Kronhjortsfärs: 0,5 st purjolök 0,5 st chilipeppar 3 st vitlöksklyftor 1 msk ingefära, färsk och riven 1 st paprika 0,5 st blomk...

Av Carina Andersson - Tisdag 5 mars 07:05


Semlor i långpanna25 stycken   Ingredienser:50 g jäst100 g smör1/2 tsk malen kardemumma5 dl mjölk (3 %)2 ägg1 1/4 dl strösocker1/2 tsk salt12 dl vetemjöl, cirka, kan behövas något merFyllning: mandelmassavispad gräddeGarnering:FlorsockerGör ...

Av Carina Andersson - Lördag 2 mars 16:15


   Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg   2 portioner   Ingredienser: 1 st ägg 2 st röd chili 1 förp kokosmjölk (250 ml) 1 burk räkor (360g) 1/2 st g...

Av Carina Andersson - Fredag 1 mars 10:26


   Libanesiska dovfärsbiffar med pistagehummus, persiljesallad och rostad bulgur   2 portioner   Ingredienser: 150 g kikärtor 1 1/2 dl bulgur 250 g dovfärs 1 st tomat 1 st äg...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se