Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

Crock Pot Pulled pork - Vildsvin

Av Carina Andersson - 8 oktober 2017 11:21

  

Pulled pork på vildsvin


ca 4 - 6 portioner


Ingredienser:

Cirka 2 kg vildsvinskött
4 gula lökar, skalade och klyftade
8 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 msk salt
1 tsk svartpeppar, mald
1 msk mald koriander
1 msk spiskummin
2 tsk cayennepeppar
1 chilifrukt, i bitar
3 msk farinsocker
3 msk honung
0,5 dl rödvinsvinäger
2 dl chilisås
1 burk eller tetra krossade tomater
Cirka 20 cocktailtomater
2 dl vatten
3 lagerblad


Gör så här:

Lägg lök, vitlök och färska tomater i botten av slow cookern. Lägg på köttet. Blanda övriga ingrediens­er och häll över köttet. Lägg på locket, sätt slow cookern på låg värme och låt koka klart, cirka 10–12 timmar. Känn efter med två gafflar att köttet går lätt att dra isär. Lyft ut köttet ur grytan och dra isär det i bitar. Plocka bort eventuella ben och senor.
Om såsen som är kvar i grytan är tunn, koka ihop den till en tjockare sås som du sedan blandar med köttet.
Sila gärna såsen innan du kokar ihop den.


  


Tillbehör:


Picklad rödlök
2–3 rödlökar
0,5 dl ättikssprit 12%
1 dl socker
2 dl vatten
5 svartpepparkorn

Skiva löken tunt och lägg i en skål. Koka upp ättika, socker, pepparkorn och vatten och häll över löken.
Låt kallna.


Coleslaw
5 dl vitkål, fint strimlad
1 liten morot, fint riven
1 liten rödlök, finhackad
0,5 dl creme fraiche eller gräddfil
0,5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
0,5 tsk salt
peppar

Blanda allt och låt stå i kylen en stund innan servering.


Till servering:

Tortillabröd

Sallad



 

Smaklig måltid

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards