Direktlänk till inlägg 14 augusti 2014

Filodegsrullar med tzatziki

Av Carina Andersson - 14 augusti 2014 21:14

  

Filodegsrullar med tzatziki


4 portioner


Ingredienser:

Filodegsrullar

  • 270 g filodeg
  • 150 g fetaost
  • 1/2 kruka persilja
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 port ris eller annat gryn

Tzatziki

  • 1/2 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • peppar

Sallad

  • 1/2 knippe rädisor
  • 1/2 gurka
  • 1 grill bifftomat
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  • Tina filodegen.
  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Filodegsrullar: Smula fetaosten och grovhacka persiljan. Blanda det med färs, pressad vitlök, salt och peppar.
  • Smält smöret. Gör två rullar. Till varje rulle går det åt tre ark filodeg. Lägg ut tre ark på varandra på en plåt med bakplåtspapper.
  • Fördela hälften av fyllningen mitt på längsta sidan av filodegen. Vik degen över fyllningen från varje långsida. Vänd skarven nedåt. Pensla rullarna med matfettet.
  • Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tzatziki: Riv gurkan och blanda med saltet, låt stå 2 minuter och pressa sedan ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaka av med peppar.
  • Sallad: Skär rädisor, gurka och tomaten i bitar. Skala och skiva löken. Blanda grönsakerna med vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
  • Skiva filodegsrullarna och servera med ris, tzatziki och sallad.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards