Direktlänk till inlägg 19 mars 2014

Kyckling med rostad paprika- och fetakräm

Av Carina Andersson - 19 mars 2014 20:01

  

Kyckling med rostad paprika- och fetakräm


4 portioner



Ingredienser:

Rostade grönsaker

  • 900 g fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 ask persilja (ā 20 g)

Paprika- och fetakräm

  • 150 g fetaost
  • 1 dl crčme fraiche
  • 1 romansallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostade grönsaker: Dela potatisen på längden, gärna med skalet på. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Krossa oskalade vitlöksklyftor lätt. Dela, kärna ur och skär paprikan i breda strimlor.
  • Blanda potatis, lök, vitlök och paprika med olivoljan. Salta och peppra. Häll ut på den förvärmda plåten. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Kyckling: Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna och krydda med salt, peppar, timjan och oregano. Lägg kycklingen på ugnsplåten med grönsakerna och stek med de sista 10 minuterna av grönsakernas tid.
  • Hacka persiljan.
  • Paprika- och fetakräm: Mixa hälften av fetaosten med crčme fraiche, den rostade paprikan och vitlöken från plåten till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  • Smula resten av fetaosten över kyckling och grönsaker. Vänd ner persiljan.
  • Servera med romansalladen och paprika- och fetakrämen.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards