Direktlänk till inlägg 9 mars 2014

Clam and cod chowder

Av Carina Andersson - 9 mars 2014 19:51

  

Clam and cod chowder


4  portioner



Ingredienser:

  • 375 g torsk
  • 450 g kokta musslor med skal
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 1 tomat
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 tsk olja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka gräslök

Gör så här:

  • Tina torsken och musslorna, spara musselspadet.
  • Skala potatis, lök och vitlök. Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka lök och vitlök.
  • Skär sellerin och tomaten i mindre bitar.
  • Stek baconet i oljan i en stor kastrull. När det är knaprigt, tillsätts lök, vitlök och selleri och fräs någon minut. Tillsätt musselspad, grönsaksbuljong, crème fraiche och vin, koka upp. Red eventuellt av soppan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  • Skär torsken i bitar och lägg dem och musslorna i soppan. Låt sjuda ca 8 minuter. Vänd ner tomatbitarna.
  • Skär gräslöken fint och rör ner i soppan.
  • Servera med pressad potatis.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards