Direktlänk till inlägg 20 augusti 2013
Bönsallad med grekiska biffar
4 portioner
Ingredienser:
Potatissallad
1 kg potatis
150 g haricots verts
380 g kokta stora
vita bönor
1/2 burk (ā 370 g)
kärnfria kalamataoliver
1 rödlök
3 msk senap
3 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt och peppar
1/2 påse (ā 65 g) rucola
Fetabiffar
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
100 g fetaost
1/2 kruka basilika
ca 420 g nötfärs
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C.
Potatissallad-Borsta,skölj och koka potatisen i lätt saltat vatten.Låt den kallna något.
Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 4 minuter..Skölj bönor,låt dem och oliverna rinna av.Skala och skiva löken.
Blanda senap och vinäger i en stor skål.Vispa droppvis ner olivoljan,tillsätt vatten.Smaka av med salt och peppar.
Halvera potatisen och vänd ner den i dressingen.Blanda den krämiga potatisen med haricots verts,bönor,oliver och lök.Smaka av med salt och peppar.
Fetabiffar-skölj citron,skala vitlöken,finriven den och citronen.Smula fetosten grov.Hacka basilikan.Blanda färsen vilök,citronskal,basilika,vatten,salt och peppar.Arbeta in fetaosten.Forma till biffar.Stek dem i olja till de fått färg. Sätt in dem i mitt i ugnen i ca 7 minuter.
Vid servering vänd ner ruccola i potatissalladen.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|