Direktlänk till inlägg 20 augusti 2013

Bönsallad med grekiska biffar

Av Carina Andersson - 20 augusti 2013 20:30

  

Bönsallad med grekiska biffar


4 portioner



Ingredienser:

Potatissallad

1 kg potatis

150 g haricots verts

380 g kokta stora

vita bönor

1/2 burk (à 370 g)

kärnfria kalamataoliver

1 rödlök

3 msk senap

3 msk vitvinsvinäger

2 msk olivolja

1 msk vatten

salt och peppar

1/2 påse (à 65 g) rucola

Fetabiffar

1/2 citron

1 vitlöksklyfta

100 g fetaost

1/2 kruka basilika

ca 420 g nötfärs

1/2 dl vatten

1/2 tsk salt

1 krm peppar

1 msk olja


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 C.

Potatissallad-Borsta,skölj och koka potatisen i lätt saltat vatten.Låt den kallna något.

Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 4 minuter..Skölj bönor,låt dem och oliverna rinna av.Skala och skiva löken.

Blanda senap och vinäger i en stor skål.Vispa droppvis ner olivoljan,tillsätt vatten.Smaka av med salt och peppar.

Halvera potatisen och vänd  ner den i dressingen.Blanda den krämiga potatisen med haricots verts,bönor,oliver och lök.Smaka av med salt och peppar.

Fetabiffar-skölj citron,skala vitlöken,finriven den och citronen.Smula fetosten grov.Hacka basilikan.Blanda färsen vilök,citronskal,basilika,vatten,salt och peppar.Arbeta in fetaosten.Forma till biffar.Stek dem i olja till de fått färg. Sätt in dem i mitt i ugnen i ca 7 minuter.

Vid servering vänd ner ruccola i potatissalladen.



Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards