Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
Gulasch: Strimla purjolöken. Skala och riv vitlöksklyftan. Dela,kärna ur och tärna paprikorna fint.Skala och tärna morötterna fint.
Fräs grönsakerna i olivoljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull och stek sedan älgfärsen i stekpannan. Lägg älgfärsen i kastrullen med grönsakerna och tillsätt buljongtärningar eller fond, vatten, tomater och tomatpuré. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vitlökskräm: Blanda ihop smetana med skalad riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Servera gulaschen toppad med en klick vitlökskräm och ris.
Dovrygg tagliata med rostad vitlökssås
4 portioner
Ingredienser:
900 g mandelpotatis
5 klyftor vitlök
250 g körsbärstomater
2 st dovrygg
2 dl majonnäs
65 g rucolasallad
50 g parmesanost, hyvlad
50 g pinjenötter, ros...
Dovhjorts i panna med bacon och färskost
4 portioner
Ingredienser:
500 g dovhjort (innanlår)
8 steklökar
140 g bacon, tärnat
1 paprika, gul eller röd
1 dl vatten
1 msk kalvf...
Teriyaki färs
4 portioner
Ingredienser:
500 g vildsvinsfärs
2 dl teriyakisås
0,5 dl japans soja
1 röd paprika
150 g sockerärtor
3 salladslökar
1 röd chili
olja
salt
peppar
Gör så här:
Skär paprikan och sallad...