Direktlänk till inlägg 28 februari 2013

Älggulasch med vitlökskräm

Av Carina Andersson - 28 februari 2013 19:15

 

Älggulasch med vitlökskräm


4 portioner


Ingredienser

  • 4   portioner ris (eller annat gryn)

Gulasch

  • 1/2   purjolök
  • 1   vitlöksklyfta
  • 2   röda paprikor
  • 2   morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk kumminfrö
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 480 g älgfärs
  • 2   köttbuljongtärningar (eller 3 msk fond)
  • 4 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar

Vitlökskräm

  • 1 dl smetana
  • 1   vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar



Så här gör du

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gulasch: Strimla purjolöken. Skala och riv vitlöksklyftan. Dela,kärna ur och tärna paprikorna fint.Skala och tärna morötterna fint.
  3. Fräs grönsakerna i olivoljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull och stek sedan älgfärsen i stekpannan. Lägg älgfärsen i kastrullen med grönsakerna och tillsätt buljongtärningar eller fond, vatten, tomater och tomatpuré. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vitlökskräm: Blanda ihop smetana med skalad riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gulaschen toppad med en klick vitlökskräm och ris.


Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:45


   Pasta med kräftstjärtar och saffran   4 portioner   Ingredienser: 400 g kräftstjärtar i lake 3 dl grädde 0,5 g saffran 1 dl färska sockerärtor 1 färsk gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk sambal oleak 1 färsk röd spansk peppar, ...

Av Carina Andersson - Lördag 8 sept 16:32

   Saffransdoftande shakshuka med ruccolasallad   4 portioner   Ingredienser: 2 röda paprikor 1 gul paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor olivolja 1 pkt saffran 1 1/2 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin 1 tsk salt 1/2 tsk ch...

Av Carina Andersson - Tisdag 4 sept 20:30

   Auberginecanneloni med ricotta och färsk oregano   4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 1 bananschalottenlök olivolja 3 vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 4 msk tomarpuré 1/2 tsk salt svartpeppar 1 1/2 dl vatten ...

Av Carina Andersson - Måndag 3 sept 20:45


   Oreganorostade rotfrukter med halloumi och myntagremolata   4 portioner   Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis 500 g palsternacka 1/2 kålrabi Bakplåtspapper olivolja 1 msk torkad oregano 1 tsk salt 1 tsk flytande honung ...

Av Carina Andersson - Söndag 2 sept 19:35


   Spaghetti med Grana Padanobakad fänkål, rostad mandel och pesto genovese   2 portioner   Ingredienser: 1 fänkål   Pesto: 600 g Grana Padano 1 kruka basilika 25 g rostad mandel 1 vilöksklyfta 2 tsk olja 2 1/2 msk vatten ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se