Direktlänk till inlägg 28 februari 2013

Älggulasch med vitlökskräm

Av Carina Andersson - 28 februari 2013 19:15

 

Älggulasch med vitlökskräm


4 portioner


Ingredienser

  • 4   portioner ris (eller annat gryn)

Gulasch

  • 1/2   purjolök
  • 1   vitlöksklyfta
  • 2   röda paprikor
  • 2   morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk kumminfrö
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 480 g älgfärs
  • 2   köttbuljongtärningar (eller 3 msk fond)
  • 4 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar

Vitlökskräm

  • 1 dl smetana
  • 1   vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar



Så här gör du

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gulasch: Strimla purjolöken. Skala och riv vitlöksklyftan. Dela,kärna ur och tärna paprikorna fint.Skala och tärna morötterna fint.
  3. Fräs grönsakerna i olivoljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull och stek sedan älgfärsen i stekpannan. Lägg älgfärsen i kastrullen med grönsakerna och tillsätt buljongtärningar eller fond, vatten, tomater och tomatpuré. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vitlökskräm: Blanda ihop smetana med skalad riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gulaschen toppad med en klick vitlökskräm och ris.


Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards