Direktlänk till inlägg 14 december 2020

Älgkalvgryta med smak av glögg

Av Carina Andersson - 14 december 2020 08:22

 

Älgkalvgryta med smak av glögg


4-5 personer


Ingredienser:

  • 600 gram grytbitar, av älg
  • 2 dl starkvinsglögg
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 msk viltfond
  • 7 st enbär
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk rosmarin
  • 10 st smålökar
  • 200 gram färska champinjoner
  • dl vispgrädde
  • 1 msk maizena mjöl
  • peppar
  • salt 

Gör så här:
  •  Bryn köttbitar i omgångar fint bruna i matfett och flytta dem efterhand till en stekgryta.

  • Häll i glögg, soja, vatten och fond över köttet och tillsätt lätt krossade enbär, lagerblad och rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Täck grytan med lock och låt koka på svag värme tills köttet är mört, ca 1 timme.

  • Skala löken och skiva champinjonerna och bryn allt i matfett. Lägg ner det i grytan och låt det koka med de sista 10 minuterna innan köttet är färdigt.

  • Rör ut maizena mjölet med grädden och vispa ner i grytan, låt koka i ytterligare i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med pressad potatis.

Smaklig måltid

/Carina


 
 
 
Catharina

Catharina

17 december 2020 14:45

Verkar gott men är vegetarian. Välkommen till mig.

http://bokprinsessan.bloggplarsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards