Direktlänk till inlägg 2 mars 2019

Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg

Av Carina Andersson - 2 mars 2019 16:15

  

Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg


2 portioner


Ingredienser:

  • 1 st ägg

  • 2 st röd chili

  • 1 förp kokosmjölk (250 ml)

  • 1 burk räkor (360g)

  • 1/2 st gul lök

  • 1/2 st purjolök

  • 1 bit ingefära

  • 3 st citrongräs

  • 1/2 st gurka

  • 1 kruka tatsoi

  • 20 g pistagenötter

  • 4 dl vatten

  • 2 klyfta vitlök

  • 1 1/2 tärning kycklingbuljong

  • 1 tsk japansk soja

  • 1 tsk tomatpuré

  • 1 tsk socker



    Gör så här:

    • Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner 1 ägg och koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten.


    • Chilipasta: Dela röd chili på längden och skrapa ur kärnhuset. Grovhacka chilin.

      Finhacka gul lök, ingefära och vitlöksklyftor.

      Lägg allt i en mortel tillsammans med pistagenötter, tomatpuré och socker.

      Mortla till en smet (har du ingen mortel går det bra att mixa ihop allt med stavmixer).


    • Soppa: Krossa roten på citrongrässtjälkarna. Fräs chilipastan i en kastrull med olja 1-2 min.

      Tillsätt vatten, citrongräs och kycklingbuljong. Låt sjuda 5-7 min.

      Tillsätt kokosmjölk och sjud ytterligare 2-3 min. Smaka av med japansk soja (ca 1 tsk).

      Plocka bort citrongrässtjälkarna.


    • Skala och fintärna gurka. Lägg upp i en skål. Häll av räkorna. Skala och halvera ägget.

    • Finstrimla den gröna delen på purjolöken, skär resten i cm-tjocka bitar. 

      Tillsätt purjolöksbitarna till soppan. Låt sjuda 1-2 min, vänd ner tatsoi och finstrimlad purjolök.


    • Lägg räkorna i 2 djupa tallrikar. Toppa med krämig soppa och ägghalvor. Servera med gurka.



      Smaklig måltid

      /Carina

 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards