Direktlänk till inlägg 9 november 2016

Vildsvinshamburgare med coleslaw & klyftpotatis

Av Carina Andersson - 9 november 2016 18:16

  

Vildsvinshamburgare med coleslaw & klyftpotatis

 

4 portioner

 

Ingredienser:

Rostad potatis

  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1 msk olja

Coleslaw

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 275 g råkostsallad
  • 1/2 kruka persilja

Hamburgare

  • ca 500 g vildsvinsfärs (fungerar med vilken färs som helst)
  • 1 msk olja
  • 140 g hamburgerbacon
  • 4 hamburgerbröd

Tillbehör

  • 1rödlök
  • 2 tomater

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostad potatis: Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en bunke. Blanda potatisen med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Coleslaw: Blanda crème fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen. Hacka persiljan och vänd ner.
  • Hamburgare: Dela färsen i 4 delar (för 4 port) och forma till burgare utan att röra för mycket. Krydda med salt och peppar. Stek dem i oljan en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  • Stek baconet. Värm gärna brödet i ugnen eller i en brödrost (på svag värme).
  • Tillbehör: Skala löken, skiva den och tomaterna.
  • Servera hamburgarna med potatis, bacon, bröd, coleslaw, lök och tomater.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards