Direktlänk till inlägg 9 november 2016

Vildsvinshamburgare med coleslaw & klyftpotatis

Av Carina Andersson - 9 november 2016 18:16

  

Vildsvinshamburgare med coleslaw & klyftpotatis

 

4 portioner

 

Ingredienser:

Rostad potatis

  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1 msk olja

Coleslaw

  • 1 dl crčme fraiche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 275 g råkostsallad
  • 1/2 kruka persilja

Hamburgare

  • ca 500 g vildsvinsfärs (fungerar med vilken färs som helst)
  • 1 msk olja
  • 140 g hamburgerbacon
  • 4 hamburgerbröd

Tillbehör

  • 1rödlök
  • 2 tomater

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostad potatis: Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en bunke. Blanda potatisen med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Coleslaw: Blanda crčme fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen. Hacka persiljan och vänd ner.
  • Hamburgare: Dela färsen i 4 delar (för 4 port) och forma till burgare utan att röra för mycket. Krydda med salt och peppar. Stek dem i oljan en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  • Stek baconet. Värm gärna brödet i ugnen eller i en brödrost (på svag värme).
  • Tillbehör: Skala löken, skiva den och tomaterna.
  • Servera hamburgarna med potatis, bacon, bröd, coleslaw, lök och tomater.

Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se