Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås

Av Carina Andersson - 16 januari 2016 08:25

  

Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås


4 portioner


Ingredienser:

Kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Rotfrukter

  • 375 g svartrötter
  • 500 g palsternackor
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka persilja

Sås

  • 1 gul lök
  • 1 rött äpple
  • 1/2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan

Gör så här :

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Kyckling: Bryn kycklingklubborna med olivolja i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på en ugnsplåt. Sätt in plåten samtidigt som rotfrukterna och stek i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  • Rotfrukter: Skala och skär svartrötterna i ca 10 cm långa bitar och lägg dem i kallt vatten för att de inte ska bli bruna. Skala palsternackorna och skär dem och potatisen i klyftor.
  • Blanda svartrötter, palsternackor och potatis med olivolja på en plåt. Salta och peppra. Tillaga i övre delen av ugnen samtidigt som kycklingen, ca 30 minuter.
  • Hacka persiljan och strö den över rotfrukterna.
  • Sås: Skala och hacka lök och äpple. Fräs dessa i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och timjan Koka ca 10 minuter. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  • Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och såsen.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards